Türk devletleri, Turan Kupası'nda buluşuyor!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, yalnızca Türk devletlerinin takımlarının katılacağı bir lig kuracaklarını duyurdu. 

SPOR 06.06.2020, 17:40
Türk devletleri, Turan Kupası'nda buluşuyor!

Türk devletleri, birleşerek lig kurmaya karar verdi. 

Turan Kupası, hem kulüplere yeni bir gelir kapısı olacak hem de takımların gelişimine yardımcı olacak. 

Farklı üniversitelerden profesörler, Turan Kupası'nın organizasyonun planlamasında yer alıyor. Söz konusu lige, 11 Türk devletinden birçok takımın katılım göstermesi amaçlanıyor. 

"Yeni bir gelir kaynağı elde edecekler"

İçlerinde UEFA'nın (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) organizasyonlarında bulunan Neftçi, Qarabağ, Aktobe, Karagandy ve UFA gibi birçok takımın yer aldığı Türk devletleri, Turan Kupası ile beraber yeni bir gelir kaynağı elde edecekler. 

Öte yandan, Türk devletlerinin kulüplerinde oyuncu alışverişi ile bilgi paylaşımı gerçekleştirilecek. Turan Kupası, Euroleague'i rol model alıyor. 

Turan Kupası'nı 12 akademisyen ile spor dünyasından tanınan birçok isim destekliyor. Planlama ve program yapılmasının ardından Turan Kupası'nın tanıtımının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

"Türk devletlerinin takımları daha iyi tanınacak"

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Dış İlişkiler İcra Kurulu Üyesi Gürkan Teoman, Turan Kupası'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Teoman, yalnızca Türk devletlerinin takımlarının katılım gösterebileceği bir kupa oluşturmak istediklerini kaydetti. 

Söz konusu turnuva sayesinde Türk devletlerinde takımların varlığını ve tanınırlığını arttırmayı amaçladıklarını belirterek, bu vesileyle Türk devletlerinin futbol takımlarının gelişimine fayda sağlanacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)