Tribünlerde görmek "istediğimiz" kavgalar!

Afyonkarahisar'da oynanan AFJET Afyonspor-1922 Konyaspor karşılaşmasının devre arasında maraton tribününde bulanan bir grup taraftar birbiriyle kavga etmeye başladı. Polis kavgayı ayırmaya geldi ve sonra...

SPOR 19.02.2020, 11:08 19.02.2020, 13:25
Tribünlerde görmek "istediğimiz" kavgalar!

Taraftar grubu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Engin Çakın'a "kavga serenomili" doğum günü sürprizi yaptı.

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü memurlarından Engin Çakın, AFJET Afyonspor’un 1922 Konyaspor’u konuk ettiği maçta görev yapıyordu. Maçın ilk yarısını sona erdiren düdüğün çalmasıyla birlikte maraton tribü bir anda karıştı. Tribünde bulanan bir grup taraftar birbirine girdi.

Kavgayı ayırmak için maraton tribününe çıkan polis memuru Engin Çakın'ı gören taraftar birden kavgayı durdurdu ve polis memurunun etrafından toplandı. Ne olduğunu anlayamayan ve şaşkın şaşkın taraftarlara bakan polis memuru Engin Çakın'ın etrafı bir anda taraftar grubuyla sarıldı. Taraftarlar “İyi ki doğdun” tezahüratları yaparak Engin Çakın’ın doğum gününü kutladı.

Mumları yanan pasta da gelince taraftarların kavga etmediğini ve bunun kendisi için hazırlanmış bir doğum günü sürprizi olduğunu anlayan Engin Çakın, uzun süre şaşkınlığını üzerinden atamadı. Engin Çakın, alkışlar eşliğinde mumları üfledi ve taraftarlara teşekkür etti.

Polis, kavgaya 30 saniyede müdahale etti!

Kavgaya gelince... Tribündeki hareketlilik ve kavga görüntüsünün film setlerinden farkı bulunmuyordu. Olaya kendini kaptıran gençlerin birbirlerine tekme tokat girdikleri görüntüler canlı yayınlanan maçta ekranlara da yansıtıldı. Kendini rolüne öyle kaptıranlar da bulunuyordu ki, stattaki koltukları sökerek karşı takımın taraftarına fırlattığı anlar bile görüntülere yansıdı.

Tüm bu organizasyondan habersiz polis teşkilatının kavga alanına gelişi 30 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleşti. Polisin bu ani reaksiyonu da tabii ki takdir topladı.

Kalp krizi geçirmeye yakın bir isim vardı ki o da maçın güvenlik amiri... Kavgayı protokolden seyreden maçın güvenlik amiri, olayın gerçek olmadığını dakikalar sonra anlayınca rahat bir nefes aldı.

"Çok şaşırdım ama çok mutlu oldum"

36 yaşına giren ve sürpriz karşısında yaşadığı inanılmaz heyecanı anlatan Engin Çakın, duygularını şu şekilde anlattı:

“Görevimiz gereği statta, taraftarların gerçekleştirebileceği olumsuz durumlara karşı teyakkuz halinde iken ve yeri geldiğinde yaptığımız işlemlerden dolayı taraftarın karşısında bir konumda bulunmamız gerekiyor. Devre arası çıktığını düşündüğüm olaya müdahale ederken taraftarlarımız tarafından böyle bir sürpriz yapılması beni şaşırttı ve mutlu etti. Bu durum her ne olursa olsun taraftarlarımızın bizleri ne kadar çok sevdiğini ve onların gönüllerini kazandığımızı göstermesi açısından da çok mutlu oldum ve gurur duydum.”

Yorumlar (0)