Transferde tüm gözler serbest kalacak yıldızlarda!

PSG'den Cavani, Chelsea'den Willian, Pedro, Giroud, Real Madrid'den Modric, Tottenham'dan Eriksen, B. Dortmund'dan Götze, Juventus'tan Matuidi gibi birçok yıldız futbolcu sezon sona kadar sözleşme yenilemezlerse serbest kalacak.

SPOR 09.01.2020, 13:57 12.01.2020, 15:19
Transferde tüm gözler serbest kalacak yıldızlarda!

Avrupa liglerinde başlayan ara transfer dönemi, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek önemli oyuncuları akıllara getirdi.

Transfer çalışmalarına başlayan  ve gözünü serbest futbolcu piyasasına çeviren takımları, oldukça hareketli bir transfer dönemi bekliyor.

Sezonun sona ermesiyle sözleşmesi bitecek oyuncular arasında Chelsea'den Willian, Pedro, Olivier Giroud, Paris Saint-Germain'den (PSG) Edinson Cavani, Thomas Meunier, Layvin Kurzawa, Thiago Silva, Real Madrid'den Nacho, Luka Modric, Tottenham'dan Christian Eriksen, Borussia Dortmund'dan Mario Götze, Napoli'den Dries Mertens, Manchester United'dan Nemanja Matic, Eric Bailly, Juventus'tan Blaise Matuidi, Milan'dan Giacomo Bonaventura, Atalanta'dan Josip Ilicic ve Zenit'ten Artem Dzyuba gibi birçok önemli futbolcular bulunuyor.

Takımlar oyuncularla ön anlaşma imzalayabiliyor

Kulüpler, Bosman kuralları gereği sözleşme bitiş tarihinin 6 ay öncesinden oyuncularla ön anlaşma imzalayabiliyor.

Gelecek yıl için transfer planlamaları kapsamında takımlar, sözleşmeleri sezon sonunda sona erecek oyuncularla şimdiden anlaşma sağlayabilir.

En değerlisi: Eriksen

Transfermarkt'te yer alan verilere göre, sözleşme yenilemediği takdirde sezon sonu serbest kalacak oyuncular içerisinde Tottenham forması giyen Christian Eriksen, en değerli oyuncu olarak dikkati çekti.

Yaz transfer döneminde adı Real Madrid'le anılan ve takımdan ayrılmak istediğini söyleyen ancak transferi gerçekleşmeyen Danimarkalı yıldız, 90 milyon Euro piyasa değerine sahip.

Sezon sonunda takımından ayrılabilecek yıldız oyuncular arasında Eriksen'i 32 milyon Euro piyasa değeriyle Willian, 30'ar milyon Euro'yla PSG'den Meunier ve Bournemouth'tan Ryan Fraser, 25'er milyon Euro'yla Napoli'den Mertens ve PSG'den Cavani izliyor.

Yıldız isimler sezon sonu serbest kalabilir

Çok sayıda kulübün transfer listesinde yer alan Cavani, Giroud ve Dzyuba gibi oyuncular, sezon sonuna kadar sözleşme yenilemezlerse  boşta kalacak.

Napoli'den PSG'ye 2013 yılında 64 milyon Euro bedelle transferi gerçekleşen Cavani, 291 maçta 198 kez fileleri havalandırdı. Kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu olan Uruguaylı oyuncunun adı Manchester United, Arsenal ve Atletico Madrid ile geçiyor.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek bir diğer oyuncu Giroud, Ocak 2018'de Arsenal'dan Chelsea'ye imzasını atmıştı. Millî formayı 97 kez giyen Fransız yıldız, 39 gol kaydetti. Bu sezon ligde yalnızca 2 maça ilk 11'de çıkan Giroud'nun sözleşmesini uzatmayacağı düşünülüyor.

Adı sık sık Galatasaray ile anılan Dzyuba da sözleşmesi sona erecek oyuncular arasında yer alıyor. 2015'de Zenit'e katılan 31 yaşındaki forvet, 165 karşılaşmada 65 gol kaydederken, milli formayla 42 maçta 24 kez fileleri havalandırdı.

Süper Lig'de de sözleşmesi bitecek oyuncular

Ligin ilk yarısını zirvede kapatan Demir Grup Sivasspor'da birçok futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor.

Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş, Erdoğan Yeşilyurt, Ziya Erdal ve Arouna Kone, sözleşmelerini yenilmediği takdirde kulüpten ayrılacak.

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle sözleşmesi bitecek oyuncular arasında son şampiyon Galatasaray'dan Mariano, Yuto Nagatomo ve Ryan Donk, Fenerbahçe'den Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Tolga Ciğerci ve Adil Rami, Beşiktaş'tan Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Atiba Hutchinson, Trabzonspor'dan ise Filip Novak, Jose Sosa, Ogenyi Onazi ve Joao Pereira gibi futbolcular bulunuyor.

Yorumlar (0)