Trae Young'dan büyük beğeni toplayan hareket!

Atlanta Hawks'ta forma giyen 21 yaşındaki oyun kurucu Trae Young, kentin halkına büyük bir iyilikte bulundu.

SPOR 09.01.2020, 16:19 12.01.2020, 15:16
Trae Young'dan büyük beğeni toplayan hareket!

NBA’de Atlanta Hawks’ın genç yıldızı Trae Young, alkışlanacak bir harekete imzasını attı. Atlanta kentinde sağlık sigortası primlerini ödeyemeyen insanlara büyük bir iyilikte bulunan Trae Young, 1 milyon dolara yakın bir borcu sildi. Kentte yaşayan yoksul halkın sağlık hizmetini sağlayacak olan hareketin ardından Trae Young’a övgü yağarken, Senatör Bernie Sanders, böyle bir sorumluluğun gencecik bir çocuğun omuzlarına yüklenmemesi gerektiğini dile getirdi.

Konu hakkında konuşan Trae Young ise “Atlanta halkı beni ilk geldiğim günden bu yana sevgi ile kucakladı. Bu topluma bana gösterdikleri sevgi karşılığında bir şeyler vermek benim için çok önemli… Umarım bu ailelerin, yeni yılda sağlık sigortası primi problemlerinin çözümüyle biraz olsun rahatlamalarını sağlamışımdır” açıklamasında bulundu.

Genç yıldız, kurduğu vakıf aracılığıyla topladığı 1 milyon doların tamamını sağlık sigortası primini ödeyemeyen ailelerin borçlarını silmek için kullandı.

Kendisinin de 10 bin dolar bağış yaptığı vakıfta toplam 1 milyon 59 bin 186 dolar toplandı. Bu paranın tamamını Atlanta halkının iyiliği için harcayan Trae Young, büyük alkış aldı.

Yorumlar (0)