Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Devler Ligi takvimi netleşti!

Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin eleme turları takvimi belli oldu.

SPOR 08.06.2022, 17:15 Hakan Öksüz
Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Devler Ligi takvimi netleşti!

Süper Lig'de topladığı 81 puanla şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda mücadele etmeye hak kazanmıştı. Ligi 73 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe ise turnuvaya 2'nci ön eleme turundan katılma hakkı elde etmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin eleme maçları takvimi netleşti. Turnuvada ön eleme ve ilk eleme turu maçları, 21 Haziran ile 13 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe, turnuvaya 2'nci ön elemeden katılacak

Temsilcimiz Fenerbahçe, turnuvaya 2'nci ön eleme turundan dâhil olacak. Kuralar 15 Haziran'da çekilecek. Bu turda ilk maçlar 19-20 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise 26-27 Temmuz'da oynanacak. Sarı lacivertliler, bu elemeyi geçmesi halinde 2-3 ve 9 Ağustos'ta 3'üncü tur maçlarına çıkacak.

Trabzonspor tek tur oynayacak

3'üncü eleme turunun da geçilmesi durumunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma adına Play-Off'lara geçilecek. Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, eleme turlarına Play-Off'larda katılacak. Kuralar, 2 Ağustos'ta çekilecek. İlk karşılaşmalar 16-17 Ağustos'ta, rövanş maçları ise 23-24 Ağustos'ta oynanacak. 

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları ne zaman?

Bütün turları geçen takımlar, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak. Devler Ligi'nde ilk grup maçları 6-7 Eylül'de, ikinci grup maçları ise 13-14 Eylül'de oynanacak. 1-2 Kasım'da yapılacak 6'ncı grup maçları sonrası son 16 turuna geçilecek. 

Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezonun finali, 10 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Yorumlar (0)