Trabzonspor'un Ronaldinho'su Nwakaeme'den yeni açıklama: Gidecek mi, kalacak mı?

Trabzonspor'un Nijeryalı başarılı futbolcusu Anthony Nwakaeme, takımda mutlu olduğunu ve Trabzonspor’da kalmak istediğini söyleyerek, "Görüşmeler ben, kulüp ve başkan ve arasında sürüyor. Parayı problem edecek son insanım. Saygı ve sevginin paradan çok daha önemli olduğuna inanıyorum" sözlerini kullandı.

SPOR 20.05.2022, 15:23 22.05.2022, 10:26
Trabzonspor'un Ronaldinho'su Nwakaeme'den yeni açıklama: Gidecek mi, kalacak mı?

Romanya'nın Üniversitatea Cluj ve Petrolul Ploiesti, İsrail'in Hapoel Beer Sheva ve Hapoel Raanana takımlarında oynadıktan sonra 2018’de Trabzonspor’a transfer olan Nwakaeme, kulüpteki 4. sezonunu bitiriyor. Trabzon'da geçtiğimiz aylarda heykeli dikilen ve bu sezon attığı 12 golle en parlak sezonunu yaşayan Nijeryalı yıldız, şampiyonluk hikâyesini ve takımdaki geleceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Şampiyonluk tesadüf değil”

Şampiyonluğu hak ettiklerini belirterek açıklamalarına başlayan Nwakaeme, "Bu kent, bu insanlar ve taraftarlar, futbolun doğrudan içinde, kulübü içlerinde hissediyorlar. Trabzonspor'a ne kadar aşık olduklarını ve kulübün ne kadar kazanmasını istediklerinin farkındayız. Kaybettiğimiz maçlarda bile kazanmamız için her şeyi yapmaya gayret ediyorlar. Biz de bu yıl şampiyon olarak onlara bu mutluluğu vermiş olduk. Şampiyonluk kesinlikle tesadüfen gelen bir başarı değil çünkü bunun için çok savaştık. Bu şampiyonluğu ciddi anlamda hak ettik" açıklamasını yaptı.

"Konyaspor kırılma maçıydı"

"Kazandığınız her maçın ardından aslında 'Bu iş bitti, şampiyon olduk demek' asla kolay değildir" sözlerini kullanan Nwakaeme, "Böyle bir maçtan söz etmemi isterseniz evimizde oynadığımız Konyaspor maçı. O karşılaşmaya çıkarken ilk sıradaydık ve Konyaspor da hemen arkamızdaydı. Bizimle birlikte kupa mücadelesi veren bir takımdı. O maçı kazanmamızın ardından ben gerçekten şampiyon olabileceğimize inanmaya başladım. Çünkü bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı" dedi.

2018’de Trabzonspor'a gelen Nwakaeme ile bugünkü Nwakaeme arasında büyük bir fark olduğuna dikkat çeken tecrübeli futbolcu, "Çok şey öğrendim, çok şey gördüm, çok şeyi de tecrübe etme imkanım oldu. 2018’deki Nwakaeme ile şu anki arasında büyük bir fark var. Trabzon’da çok şey öğrendim" şeklinde açıklama yaptı.

"Futbol için doğdum"

İşine odaklanan biri olduğunu söyleyen Anthony Nwakaeme, "Ben sezon devam ederken oldukça düz bir şekilde yaşamaya çalışıyorum. Çünkü genel anlamda ben evden antrenmanlara, antrenmanlardan da eve giden bir insanım. Ben bu iş için doğduğumu söyleyebilirim ve bunu da en iyi biçimde yapmaya çalışıyorum. Trabzon bir futbol kenti ve eğer Trabzon'daysanız biliyorsunuz ki futbol için buradasınız. Ben en iyi şekilde işimi yapmaya çalışıyorum. Çünkü takımda olduğum zamanlarda işime zarar getirecek tavırlara girerek yedek kulübesinde durmak ya da takıma destek olmamak gibi bir olayla karşı karşıya kalmamak adına özel hayatımda aslında çok bir şey yapmıyorum. Markete gidip alışverişin ardından antrenmanlara gidiyorum. Daha sonra ise dinlenmek için eve giden biriyim. Özel yaşamımda aslında çok da fazla bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"Mutluyum ve burada kalmak istiyorum"

Trabzon'a ve Trabzonspor’a çok alıştığını ve burada çok mutlu olduğunu belirten Anthony Nwakaeme, takımda kalmak istediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"4 seneden beri buradayım. Buraya oldukça alıştım artık. Buradaki insanlara fazlasıyla alıştım. Hemen hemen herkese alışmış haldeyim. İnsanlar burada çok iyi bir şekilde bana davranıyor. Tabii sokağa çıktığınız zaman sizi en fazla mutlu eden şeylerden bir tanesi de insanların, takımlarına yaptığınız katkıyı ve  sizin oynadığınız futbolu takdir ediyor olmaları. Bunu burada görmek beni fazlasıyla mutlu ediyor. İnsanlar burada sizinle ilgili yanlış fikirlere sahip olabiliyor. Ben çok fazla konuşmayı seven ya da tercih eden bir insan da değilim. Benim tercihim; benim adıma futbolumun konuşması. Her zaman söylerim; insanların yaptığı işler ağızlarından daha çok konuşmalıdır. İşler anlatmalıdır, göstermelidir. Benim durumum da bu şekilde. Burada transfer görüşmeleri ben, kulüp ve başkan arasında şu an sürüyor. Burada tabii mutluyum ve kesinlikle kalmak istiyorum. Görüşmeler yapılıyor ve görüşmelerin neticesinde neler olacağını hep beraber göreceğiz."

"Abdullah Avcı harika biri"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile ilişkilerinin çok iyi olduğuna dikkat çeken 33 yaşındaki yıldız oyuncu, "Hocamızla birlikte çok iyi bir ilişkimiz mevcut. Kendisi çok iyi bir insan, öte yandan çok zeki. Harika biri olduğunu da ayrıca görebiliyorsunuz zaten. Her karşılaşmadan önce rakibin neler yapabileceğini, neler yapmanız gerektiğini, maçta neler olacağını size teker teker, bir bir aktaran bir hoca. Onun için de oldukça mutluyum, şampiyonlukta hep birlikte, tüm şehir fazlasıyla mutlu olduk" sözlerini kullandı.

"Parayı problem edecek son kişi benim"

Nwakaeme, saygı ve sevginin paradan daha önemli olduğuna dikkat çekerken, şunları aktardı:

"Taraftarlarımıza şu mesajı göndermek istiyorum; Nwakaeme de sizleri çok seviyor, bu takıma aşık. İnsanların benim hakkımda söylediklerini ve konuştuklarını duyuyorum. Güzel şeyler de konuşuluyor. Mesela; insanların bana anlattığı şeylerden biri şu; 'top senin ayağına geldiği zaman taraftarlar stadyumda ayağa kalkıyorlar ve bu taraftarlar, senin bir şeyler yapabileceğinin farkındalar. Bir oyuncu için bunu duyabilmek gerçekten çok iyi. Bu beni çok mutlu ediyor fakat hakkımda anlatılan birtakım şeyler de var. Önemli olan unsurun para olması gibi, çünkü ben asla böyle biri değilim. Saygı ve sevginin paradan daha önemli olduğunun farkındayım. Problemimin para olduğunu iddia edenler olmuş. Benim parayla asla böyle bir ilişkim olmadı. Zaten ben kesinlikle böyle bir sözü ifade etmedim. Benim yakınımda bulunan insanlar beni çok iyi tanırlar ve nasıl biri olduğumu onlar çok iyi bilir. Problemin para olmadığını, saygı ve sevgiyi her zaman paranın önüne aldığımın farkındadırlar. Parayla etkilenecek son kişi benim. İnsanların bunu bilmesini çok isterim."

Kutlamalardaki şarkı: “Arkadaşım yaptı”

Şampiyonluk kutlamaları sırasında sahneye çıktığı şarkıyla ilgili de konuşan Nwakaeme, "Nijerya'da bulunan bir arkadaşım yapmıştı. Benimle aynı şehirde yaşayan eski bir arkadaşım. Şarkıyı benim için yazmıştı. Eğer dikkat ettiyseniz o parçada 'Trabzonspor şampiyon' ifadeleri de yer alıyor. Biz daha şampiyon olmadan bile yıllar öncesinden sizin için bir arkadaşınız şarkı yapmışsa şampiyon olunca da sahneye bu şarkıyla çıkmam gerektiğini düşündüm" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)