Trabzonspor, Süper Lig'de fırtınalar estiriyor!

Kasımpaşa karşısında yıldızları ile yükselişe geçen Trabzonspor, Süper Lig’in ikinci yarına adeta fırtına gibi başlangıç yaptı. Bordo-mavili ekip, Sörloth’un hat-trick’i, Nwakaeme’nin dublesi ve kaptan Sosa’nın harika frikiği ile sahadan 6-0’lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SPOR 20.01.2020, 09:25 20.01.2020, 09:48
Trabzonspor, Süper Lig'de fırtınalar estiriyor!

Süper Lig'in ilk yarısının son karşılaşmasında 6-2’lik Kayserispor galibiyetinden sonra flaş bir şekilde teknik direktör Ünal Karaman ile yollarını ayıran ve hocalık koltuğuna Karaman’ın yardımcısı Hüseyin Çimşir’i getiren Trabzonspor, Kasımpaşa’ya farklı geçti.

Yıldızları ile coşan bordo-mavililer, Alexander Sörloth’un hat-trick’i, Nwakaeme’nin dublesi ve kaptan Sosa’nın harika frikiği ile sahadan 6-0’lık galibiyetle ayrıldı ve toplamda attığı 39 golle ligin en skorer takımı oldu.

Karadeniz temsilcisi bu skorla adeta şampiyonluk yolundaki rakiplerine büyük gözdağı verdi.  

Anthony Nwakaeme etkili başladı

Geçtiğimiz sezon 11 gol, 10 asistlik performansı ile ‘double-double’ yapan Anthony Nwakaeme bu sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu oyunla eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Ancak Nijeryalı oyuncu ikinci devreye çok iyi başladı. Türkiye Kupası’nda Denizlispor karşısında bir gol kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, dün de 2 gol, 1 asistle oynadı ve 3 gole doğrudan katkıda bulundu.

Yine Sosa

Perşembe günü Türkiye Kupası’nda Denizlispor’a karşı frikikten bir gole imza atan kaptan Jose Sosa, Kasımpaşa karşısında da benzer bir senaryo yaşattı. Arjantinli yıldız futbolcu karşılaşmanın 25. dakikasında serbest vuruştan harika bir gol kaydetti ve maçın kilidini çözdü. Attığı golün yanı sıra oynadığı futbolla da büyük beğeni toplayan 34 yaşındaki futbolcu tam not aldı.

Sörloth’tan hat-trick

Sezon başından bu yana bir karşılaşmada en fazla bir kez gol atan Sörloth ilk devrenin son sınavında Kayserispor karşısında 2 gol kaydederek bu şanssızlığını kırmıştı. Norveçli yıldız dün de Kasımpaşa’ya patladı. 23 yaşındaki forvet attığı 3 golle galibiyetin kilit ismi oldu. Diğer yandan Sörloth ligdeki gol sayısını da 15’e yükseltti ve krallık yarışında liderliğin sahibi oldu.
 

Yorumlar (0)