Trabzonspor şampiyonluğa hazır! “Bayrakları çıkartın”

Adana Demirspor’u deplasmanda 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Trabzonspor’da büyük sevinç yaşanıyor. Maç sonu konuşan Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Tüm taraftarlarımız sandıklarında ne kadar bayrak varsa çıkarıp Antalyaspor’a maçına gelsinler” dedi.

SPOR 24.04.2022, 09:45
Trabzonspor şampiyonluğa hazır! “Bayrakları çıkartın”

Zorlu Adana deplasmanından 3 puanla dönerek önümüzdeki hafta şampiyonluğunu ilan etme fırsatını yakalayan Trabzonspor’da coşku sürüyor. 1983-1984 sezonundan bu yana şampiyon olamayan bordo-mavililer, önümüzdeki hafta Trabzon’da oynanacak olan Antalyaspor maçından 1 puan dahi çıkarması halinde 38 yıl sonra şampiyonluğunu ilan edecek. 

“Hafta sonu oynayacağımız Antalyaspor maçına tüm taraftarlarımızı bekliyoruz”

3-1’lik Adana Demirspor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Hafta sonu oynayacağımız Antalyaspor maçına tüm taraftarlarımızı bekliyoruz. Sandıklarda ne kadar bayrak varsa çıkarsınlar, gelsinler. İnşallah Antalyaspor müsabakasından da 3 puanla ayrılarak artık şampiyonluğumuzu ilan ederiz. Sonrasında ise Türkiye Kupası’na yönelmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Atmosfer gerçekten mükemmeldi”

Zorlu mücadeledeki performansından dolayı Adana Demirspor ekibini de kutlayan Abdullah Avcı, “Futbolculuk döneminde gelmiştim ancak teknik direktör olarak, uzun bir dönemden sonra bu stada gelmek nasip oldu. Kültürü çok farklı camia. Bambaşka bir tarihi var. Saygı duyulacak bir takım kurdular. Atmosfer de gerçekten mükemmeldi. Harika bir statta oynadık. Adana halkının Trabzonspor’a gösterdiği ilgi ve alakaya minnettarız” ifadelerini kullandı. 

“Sezona giriş yaparken, ‘İyi ki Trabzonspor var’ sözünü yeniden söyletmeyi arzulamıştım”

Maç öncesinde şampiyonluk için 4 puana ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Abdullah Avcı, “Maç öncesi önümüzde duran bir 15 puan vardı bizim 4’ünü almamız gerekiyordu. Şampiyonluk için 4 puan bize yeterliydi. Karşılaştığımız rakip, ligin en dişli ekipleri arasında yer alıyor. Adeta bir final müsabakası oynandı. Doğru zamanda golleri bulmanın avantajını yaşadık. Ancak rakibimiz de hep oyunun içindeydi. Gerçekten de final havasında oynanan bir maç oldu. Sezona giriş yaparken, ‘İyi ki Trabzonspor var’ sözünü yeniden söyletmeyi arzulamıştım. Bugün bunu sağladık. Bu da benim en büyük mutluluğum” dedi. 

“Şuan yakaladığımız ivmeden son derece memnunum”

Ligin başından bu yana belli bir oyun seviyesinin altına düşmediklerinin altını çizen Abdullah Avcı, “Son haftalarda bazı aksamalar oldu, beraberlikle ayrıldığımız maçlar oldu. Bunları da normal karşılamak gerekir. Ligimizin kalitesini küçümsememiz gerekiyor. Artık şampiyonluğumuzu ilan edebilmemiz için bize bir puan yetecek. Adana Demirspor maçı bizim için çok önemliydi. Final havasında bu maça hazırlandık. Böyle bir atmosferde böyle bir maçın altından kalkmak kolay bir durum değil. Süre kısaldıkça gerginlik dozu da yükselebiliyor. Şuan yakaladığımız ivmeden son derece memnunum” şeklinde konuştu. 

“Tüm taraftarlarımız sandıklarında ne kadar bayrak varsa çıkarsınlar, stada gelsinler”

Önümüzdeki hafta Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor, bu maçtan 1 puan dahi alması halinde uzun yıllar sonra yeniden şampiyonluğunu ilan edecek. Tarihi müsabaka öncesi tüm Trabzonspor taraftarına seslenen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Bu büyük mutluluğu dünyanın dört bir yanında yaşayan bütün Trabzonsporlulara hediye etmek istiyorum. Hafta sonu Antalyaspor ile artık final maçımız var. Tüm taraftarlarımız sandıklarında ne kadar bayrak varsa çıkarsınlar, stada gelsinler” dedi. 

“Adana’da iyi bir ekibe ve önemli bir taraftara karşı mücadele ettik”

Antalyaspor maçına da 3 puan hedefiyle çıkacaklarını vurgulayan başarılı teknik adam, “İnşallah o maçtan da arzuladığımız sonucu alıp, artık şampiyonluğumuzu ilan ederiz. Sonrasında ise Türkiye Kupası’na yoğunlaşmak istiyoruz. Adana’da iyi bir ekibe ve önemli bir taraftara karşı mücadele ettik. Adana Demirspor’a da önümüzdeki sezon Avrupa macerasında şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“Harika bir atmosferde, güzel bir futbolla istediğimizi elde ederek o müsabakadan da şampiyonluğumuzu ilan etmiş şekilde ayrılmak istiyoruz”

Son dönemde oynadığı güzel futbol ve peş peşe aldığı galibiyetlerle dikkat çeken Antalyaspor’da, Teknik Direktör Nuri Şahin’in başarılı performansı alkış alıyor. Nuri Şahin’i başarılı performansına yönelik de konuşmasında ayrı bir parantez açan Avcı, “Nuri hoca çok potansiyelli bir teknik direktör. Futbolcuyken de bir süre birlikteliğimiz oldu. Benim futbolcumdu. Antalyaspor’da gerçekten önemli başarılar kazanıyor. Önümüzdeki hafta adeta bir taktik savaşı göreceğiz. Taraftarımızın önüne çıkacağımız için heyecanlıyız. Harika bir atmosferde, güzel bir futbolla istediğimizi elde ederek o müsabakadan da şampiyonluğumuzu ilan etmiş şekilde ayrılmak istiyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)