Trabzonspor, orta sahasını Gbamin ile güçlendirdi!

Sakatlıklarla boğuşan Trabzonspor, Everton'da forma giyen orta saha oyuncusu Jean-Philippe Gbamin'i bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. 26 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncunun maaşının 1 milyon 500 bin euro olacağı öğrenildi.

SPOR 26.08.2022, 23:38 27.08.2022, 17:33 Hakan Öksüz
Trabzonspor, orta sahasını Gbamin ile güçlendirdi!

Son şampiyon Trabzonspor, Süper Kupa finalinde Sivasspor'u 4-0 yenerek sezona iyi bir başlangıç yapmıştı. Ligdeki ilk iki maçını kazanan ancak üçüncü maçında Antalyaspor'a 5-2 yenilen bordo mavililer, Şampiyonlar Ligi play off turunda Kopenhag'a elendi. Hamsik ve Visca gibi oyuncuların sakatlık geçirmesi ve kadronun yetersiz kalması, taraftarların yönetime "transfer" çağrısı yapmasına neden oldu.

Maaşı 1 milyon 500 bin euro olacak

Bordo mavili taraftarların beklediği transferlerden birinde mutlu sona ulaşıldı. Bordo mavili kulüp, İngiliz ekibi Everton'da top koşturan Jean-Philippe Gbamin'i bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Fildişi Sahilli orta saha oyuncusuna bir sezon için 1 milyon 500 bin euro ödeneceği belirtildi. Bu transfer için Everton'a herhangi bir bedelin ödenmeyeceği ifade edildi.

25 milyon euro bedelle Everton'a gitmişti

Şubat ayında Rus ekibi CSKA Moskova'ya kiralık olarak gönderilen Jean-Philippe Gbamin, bordo mavililerle anlaşmak için gün gece Trabzon'a gelmişti. Ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında oynayabilen 26 yaşındaki futbolcu, Fransız ekibi Lens'in altyapısında yetişti. Alman ekibi Mainz'da 3 yıl top koşturan Gbamin, 2019'da 25 milyon euro bedelle Premier Lig ekibi Everton'ın yolunu tuttu. 

Yorumlar (0)