Trabzonspor maç tekrarı için resmen başvurdu!

Trabzonspor, haftasonu oynadığı Gaziantep FK maçının sonuna eklenen 5 dakikalık sürenin oynanmadığı gerekçesiyle maç tekrarı için TFF'ye başvurdu.

SPOR 09.03.2020, 17:21
Trabzonspor maç tekrarı için resmen başvurdu!

Bordo-mavili ekip, Gaziantep FK maçında maçın bitimine eklenen 5 dakikalık sürenin bitmesi beklenmeden karşılaşmanın sona ermesini ileri sürerek, maç tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

Futbol Oyun Kuralları 7.maddeyi dayanak olarak gösteren Trabzonspor'dan yapılan açıklama şu şekilde: "Süre, hakemin kanaatiyle değil, saatiyle ölçtüğü bir birimdir. Bu sebeple ölçümünde bu denli hata yapılması hakem hatası olarak değerlendirilemez, bu bir kural hatasıdır. Müsabaka süresinin eksik oynanması, müsabakanın sonucuna doğrudan etki eder. Aksi halde futbol oyun kurallarında, futbol müsabakalarının 45 dakikalık 2 eşit devreden oluşacağı yerine, müsabakaların süresinin ve hatta devre arasının hakem tarafından belirleneceği yazılabilirdi. Müsabakaların ilk veya son saniyelerinde gol kaydedilmesi ve müsabaka sonucunun değişmesi mümkündür. Bu sebeple ikinci devre sonunda oynanması gerekirken, kural hatası sebebiyle oynanmayan 3 dakikalık süre, müsabakanın sonucuna doğrudan etki eder mahiyettedir. Açıklamış olduğumuz gerekçelerle 7 Mart 2020 tarihinde Gaziantep FK-Trabzonspor arasında oynanan Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında kural hatası yapıldığının tespiti ile bu sebeple müsabakanın tekrarına karar verilmesini talep ederiz."

Yorumlar (0)