Trabzonspor ile Beşiktaş 129. randevuda!

Süper Lig'in 6. haftasında bugün Trabzonspor, Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak.

SPOR 28.09.2019, 12:51 29.09.2019, 15:36
Trabzonspor ile Beşiktaş 129. randevuda!

Cemil Usta Sezonu'nun 6. hafta maç programında bugün saat 19.00'da Medical Park Stadyumu'nda Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması oynanacak. Karşılaşmanın hakemliğini Ali Palabıyık yapacak.

Ali Palabıyık daha önce Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan iki karşılaşmada görev aldı. Bu karşılaşmalardan birini Beşiktaş, diğerini ise Trabzonspor kazandı.

Muhtemel 11'ler şu şekilde:

Beşiktaş: Karius, Douglas, Gökhan, Necip, Caner, Atiba, Dorukhan, Oğuzhan, N'koudou, Diaby, Burak Yılmaz

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Novak, Campi, Hosseini, Obi Mikel, Sosa, Avdijaj, Abdulkadir Parmak, Nwakaeme, Sörloth

Beşiktaş'ta cezası bulunan Muhammed Elneny ve Adem Ljajic ile sakatlığı bulunan Victor Ruiz, karşılaşmada forma giyemeyecek.

36 karşılaşmada galibiyet Beşiktaş'ın

Lige 3-0'lık Sivasspor yenilgisi ile başlayan Beşiktaş, son karşılaşmasında Başakşehir ile berabere kalırken, Trabzonspor ise Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu.

Trabzonspor ve Beşiktaş lig tarihinde daha önce 92 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 36 maçta Beşiktaş, 33 maçta ise Trabzonspor sahadan galibiyet ile ayrıldı. 23 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Siyah-beyazlı takım ile Trabzonspor arasında oynanan son 15 karşılaşmada Beşiktaş sadece iki kez yenilgi aldı. İki takımın son karşılaşmasında ise sahadan mutlu ayrılan taraf bordo-mavili takım oldu.

Trabzonspor kendi iç sahasında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı son üç maçı da kazanırken, derbilerde 2010 yılından bu yana galibiyet alamadı. Bordo-mavili takımı derbi deplasmanında yenilgiye uğratan takım Beşiktaş oldu. 

Ligdeki son 16 derbi karşılaşmasında 27 gol ile rakip fileleri havalandıran Trabzonspor, kendi kalesinde ise 24 gol gördü.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de oynanan ilk karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlanırken, 18 Mayıs 2019'da oynanan karşılaşma 2-1 Trabzonspor üstünlüğü ile tamamlandı

En farklı skor 7-1

İkili arasındaki ilk lig maçı 24 Kasım 1974 yılında oynandı ve karşılamayı Kadir Özcan'ın golü ile 1-0 Trabzonspor kazandı.

En farklı skor 20 Kasım 1993 yılındaki oynanan karşılaşmanın 7-1 tamamlanması ile yaşandı. Beşiktaş'ın kazandığı karşılaşmanın gollerini siyah-beyazlı kulüpten Mehmet Özdilek, Osvaldo Nartallo, Oktay Derelioğlu ve Sergen Yalçın atarken, Trabzonspor'un tek golünü ise Şota Arveladze attı.

Yorumlar (0)