Trabzonspor iç sahada 36 maçtır yenilmiyor

Bu sezon iç sahada topladığı puanlarla ligin üst sıralarına tutunabilen Trabzonspor, deplasmanlarda başarısız bir grafik sergiledi. Ligde alınan son Antalyaspor galibiyetinin ardından Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, yakalanması zor bir seri elde etti. Bordo mavililer, Avcı yönetiminde iç sahada oynadığı son 36 maçta yenilgi yüzü görmedi.

SPOR 02.02.2023, 17:37 Hakan Öksüz
Trabzonspor iç sahada 36 maçtır yenilmiyor

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, bu sezonki inişli çıkışlı performansı nedeniyle zirve hattından uzaklaştı. Fenerbahçe'yi sahasında 2-0 yendikten sonra oynadığı 7 lig maçında 3 mağlubiyet alan bordo mavililer, lider Galatasaray'ın 13 puan gerisine düştü.

Bu sezonki deplasman karnesi kırıklarla dolu

Bu süreçte deplasmanda oynadığı maçlarda Karagümrük'e 4-1, Alanyaspor'a 5-0 ve Hatayspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, şampiyonluk umutları besleyen taraftarlarını üzdü. Deplasmanda başarısız bir grafik çizen Abdullah Avcı'nın öğrencileri iç sahada yenilgi yüzü görmüyor.

İç sahadaki son 46 maçın sadece 3'ünü kaybettiler

Abdullah Avcı yönetiminde kendi sahasında oynadığı son 36 maçta mağlup olmayan Trabzonspor, başarılı bir seri yakaladı. Avcı'nın teknik direktörlük yaptığı 3 sezon içinde kendi sahasında oynadığı 46 karşılaşmanın 30'unu kazanan Karadeniz temsilcisi, bu maçların sadece 3'ünden yenilgiyle ayrıldı. ç sahada yapılan son 36 maçta Trabzonspor'un bileğini kimse bükemedi.

Tüm iç saha mağlubiyetleri, Avcı'nın işbaşı yaptığı ilk sezondan

Ligin son şampiyonu, Avcı yönetiminde iç sahada oynadığı karşılaşmalarda 103 puan topladı. Bordo mavililer, Avcı'nın göreve geldiği 2020-2021 sezonunda kendi sahasında oynadığı 16 lig karşılaşmasında 3 kez yenildi. Şampiyonluk ipinin göğüslendiği geçen sezon ve bu sezon iç sahada mağlubiyet alınmadı. 

Bu sezon iç sahada alınan puanlarla lige tutundular

Karadeniz temsilcisi son olarak 8 Mart 2021'de kendi sahasında Alanyaspor'a 3-1 yenilmişti. Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen Trabzonspor, iç sahada aldığı galibiyetlerle ligin üst sıralarında tutunabildi. Trabzonspor, bu sezon sahasında oynadığı 11 lig karşılaşmasında 27 puan topladı.

Yorumlar (0)