Trabzonspor, Diabate'yi kadrosuna kattı!

Trabzonspor, Leicester City forması giyen Fousseni Diabate'yi kadrosuna dâhil etti.

SPOR 25.09.2020, 17:05 25.09.2020, 17:24
Trabzonspor, Diabate'yi kadrosuna kattı!

Trabzonspor, Leicester City forması giyen 24 yaşındaki Fousseni Diabate'yi kadrosuna kattı. 

Bordo-mavililerin KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) gönderdiği yazıda, Fousseni Diabate'nin transferi için Leicester City ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Yazıda, İngiliz ekibine sözleşme fesih ücreti olarak toplam 1 milyon 573 bin 170 Euro verileceği, söz konusu rakamın üç taksit halinde ödeneceği kaydedildi. 

24 yaşındaki oyuncunun başka bir futbol kulübüne transfer edilmesi ya da kiralanması halinde transfer bedelinin, söz konusu futbol kulübüne verilen ücretin düşülmesinin ardından kalan miktarının yüzde 15'inin Leicester City'ye verileceği ifade edildi.

Opsiyon hakkı Trabzonspor'a ait olmak üzere Malili futbolcu ile 3+1 senelik anlaşma imzalandığı kaydedilen yazıda, Fousseni Diabate'ye üç sezon boyunca 1'er milyon Euro garanti ücret verileceği aktarıldı.

Yazıda, opsiyon hakkının bordo-mavililer tarafından kullanılması durumunda Süper Lig'in 2023-2021 sezonu için 1 milyon 50 bin Euro garanti ücret verileceği ifade edildi.

Fousseni Diabate ile yapılan kontratın sürmesi koşuluna bağlı olarak, 24 yaşındaki oyuncuya verilecek senelik garanti ücretin yüzde 10'unun, menajerlik hizmet bedeli kapsamında ödeneceği bildirildi. 

Yorumlar (0)