Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu'ndan, Ali Koç'a gönderme: "Endişe duyuyoruz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarı arasında son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Ağaoğlu, “Israrla haftalardır kullanılan provokatif açıklamalar ve nefret dolu dilin kaçınılmaz bir neticesi olarak bugün ortaya çıkan şiddet olaylarını kınıyorum.” sözleriyle, Ali Koç’un yaptığı açıklamalara üstü kapalı eleştirilerde bulundu.

SPOR 16.05.2022, 15:04 16.05.2022, 15:11
Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu'ndan, Ali Koç'a gönderme: "Endişe duyuyoruz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Fenerbahçeli taraftarlar ile taraftarımız arasında artan gerilim ve şiddet olaylarına yönelik açıklama" konulu bir bildiri paylaştı.

“Endişe duyuyoruz”

Başkan Ahmet Ağaoğlu, son günlerde iki takım taraftarları arasında gerilimin tırmandığını ve bu sebeple endişe duyduklarını belirtti ve şunları söyledi:

"Trabzonspor Kulübü Başkanı olarak, son günlerde Fenerbahçeli taraftarlar ile kulübümüz taraftarları arasında gerilimin artırılmasından endişe duyuyor; söz konusu gerilimin iki kulüp taraftarı arasında fiziksel ve sözlü şiddete evrildiğini gösteren hadiseleri derin bir üzüntüyle takip ediyorum.

Futbol, tabii ki rekabet ve mücadelenin yalnızca sahada değil; saha dışında da yüksek seviyede olduğu bir spor branşıdır. Futbolcularda olduğu gibi taraftarların da birbiriyle rekabet ve mücadele içinde olması oldukça doğaldır. Futbol rekabeti ve taraftarlık, farklı aidiyetlere saygı ve barış içinde yaşanabildiği sürece sosyal yaşamın en güzel taraflarından bir tanesidir. Fakat rekabetin, sportmenlik ve saygı gibi temel değerlerini kaybederek, taşkınlık ve şiddete dönüşmesi ve toplumsal hayatta farklı tezahürlerle yansımalarının ortaya çıkması asla kabul edilemez.

Bu bağlamda kulüplerin başkanlığını yapan şahısların üstlendikleri sorumluluk akla gelmelidir. Bizler farklı rakiplere ve renklere saygı duyarak; nefret içeren ve ayrıştırıcı söylemlerden kaçınarak olaylara sağduyu ile bakarak futbol kamuoyu için öncü ve örnek olmalıyız.

"Provokatif açıklamaların neticesi..."

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu’nun açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Bu kapsamda ısrarla haftalardır kullanılan provokatif dili ve söz konusu nefret dolu dilin kaçınılmaz bir neticesi olarak bugün ortaya çıkan şiddet hadiselerini kınıyorum. Yaşanan hadiselerin hukuki anlamda takipçisi olacak ve gereken her çeşit adımı atacağız. Fakat, bundan sonraki süreçte benzer hadiselerin yaşanmaması için spor kamuoyuna sağduyu çağrısında bulunmayı bir borç biliyorum. Futbol oyununa yönelik sevgi ve rakibe gösterilen saygı, bütün camialar için müşterek değerler olmalıdır. Lütfen provokatif açıklamaların, bu ortak değerlerimizin önüne geçmesine müsaade etmeyelim.

Son olarak, şampiyonluğunu hiçbir asayiş olayına ve hiçbir taşkınlığa mahal vermeden muazzam bir coşku içinde kutlayarak bütün dünyayı kendine adeta hayran bırakan büyük taraftarlarımıza bir defa daha teşekkür ediyor; bundan sonraki süreçte de şampiyonluğun tadını sağduyularını koruyarak doyasıya çıkartmalarını diliyorum."

Yorumlar (0)