Trabzonspor, Basel'i elinden kaçırdı!

UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci maçında Trabzonspor, sahasında Basel ile 2-2 berabere kaldı.

SPOR 03.10.2019, 23:51 04.10.2019, 01:27
Trabzonspor, Basel'i elinden kaçırdı!

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci maçında sahasında Basel'i konuk etti.

Karşılaşmada ilk golü konuk ekip adına Silvan Widmer attı: 0-1

Bu gole Trabzonspor'dan tepki gecikmedi. 26. dakikada kazanılan serbest vuruşta, topu ceza sahası dışından kalenin uzak köşesine gönderen Abdülkadir Parmak skoru eşitledi: 1-1.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Trabzonspor baskılı oyununu sürdürdü ve hızlı ataklarla Basel kalesine yüklendi.

Beklenen gol 78'de geldi. Nwakaeme'nin ceza sahası içine gönderdiği pasla buluşan Sosa, düzgün bir vuruşla Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi.

Bu golden iki dakika sonra Noah Okafor, havadan gelen topa sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı ve skora eşitlik getirdi: 2-2.

Maçın kalan bölümünde başkan gol olmayınca karşılaşma 2- sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, gruptaki ilk puanını aldı. Basel ise puanını 4'e çıkardı. Grubun diğer maçında Getafe, Krasnodar'ı 2-1 ile geçti.

Ünal Karaman: "Bu mücadelenin karşılığı galibiyet olmalıydı"

Maç sonu açıklama yapan teknik direktör Ünal Karaman, "Fazla forma şansı bulamayıp da görev verdiğimiz oyuncuların niyetleri son derece olumlu. Attığımız golün hemen sonrasında kalemizde gol görmemiz tabii ki üzdü. Bu mücadelenin karşılığı galibiyet olmalıydı. Ancak her şeye rağmen, taraftarımıza sahada futbol oynamaya, mücadele etmeye çalışan bir takım izlettirdiğimiz için de memnunum." dedi.

Basel hocası Koller: "Beraberliği hak ettik"

Basel Teknik Direktörü Marcel Koller, iyi bir maç çıkardıklarını söyledi.

"Beraberliği hak ettiğimizi düşünüyorum." diyen Koller, "Önümüzdeki maç ofansif olarak daha fazla pozisyon üretmek istiyoruz. Bunu telafi etmeye çalışacağız. İlk yarı güzeldi, maalesef ikinci yarı pozisyona girmekte zorlanınca 1 puana razı olduk. Trabzonspor'un bazı değişiklikleri sürpriz oldu. Yine de önemli pozisyonlarda oyuncuları bekledik. Ona göre kendimizi hazırlamıştık." ifadelerini kullandı.

Gruptaki puan durumu

Yorumlar (0)