Trabzonspor, “Avcı yükselişini” sürdürüyor 

Bordo-mavili takım, dün akşam Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyet ile birlikte Abdullah Avcı gözetiminde oynadığı 41 lig maçında 24’üncü galibiyetini aldı. Trabzonspor’un hanesinde Avcı döneminde 14 beraberliğin yanı sıra yalnızca 3 yenilgi bulunması ise “Avcı yükselişi” olarak isimlendirildi. 

SPOR 18.10.2021, 14:32
Trabzonspor, “Avcı yükselişini” sürdürüyor 

Süper Lig’in 9’uncu haftası, gün akşamki maçlarla beraber noktalandı. Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe’yi ağırladığı maçtan 3-1 galip ayrıldı. Bu galibiyetle birlikte gözler, teknik direktör Abdullah Avcı’ya çevrildi. 

41 maçta 24 galibiyet 

Bordo-mavili takım, teknik direktör Abdullah Avcı döneminde rakiplerine kolay kolay geçit vermedi ve maç başına 2,3 puanlık yüksek bir ortalama yakaladı. Geçtiğimiz sezonun 8’inci haftasında takımın başına gelen Abdullah Avcı yönetiminde bordo-mavili ekip, 41 adet lig maçına çıktı. Futbolcular bu maçların 24’ünden galibiyet ve 14’ünden de beraberlikle ayrılırken yalnızca 3 maçta mağlubiyet yaşanması dikkat çekti. 

Karadeniz ekibi başarılı yükselişini sürdürüyor 

Geçtiğimiz sezon ligin ilk 7 haftasında Trabzonspor, 4 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet yakalayabilmişti. O dönemde takımın başında bulunan İngiliz teknik adam Eddie Newton ile yollar ayrılmış ve Futbolcu İzleme Komitesi Başkanı İhsan Derelioğlu, geçici olarak takımın başına getirilmişti. Derelioğlu yönetimindeki Karadeniz ekibi tek maça çıkıp ondan da berabere ayrılmıştı. Böylelikle geçtiğimiz sezonun ilk 8 haftası sonucunda Trabzonspor, ligde 17’nci sıraya düşmüştü. 



32 karşılaşmada 3 kez mağlup edildi 

Ligin 9’uncu haftasından itibaren Abdullah Avcı’nın yönetimini ele aldığı bordo-mavili ekip, geçen sezonun kalan 32 maçında yalnızca 3 kez mağlup oldu. Trabzonspor, geçtiğimiz sezondaki 18 karşılaşmadan galip ayrılırken 11 karşılaşmada da berabere kaldı. Böylelikle Karadeniz takımı geçtiğimiz sezonda 40 maça çıkmış ve bunların 19’undan galibiyet ve 14’ünden beraberlikle ayrılıp toplam 71 puan almıştı. Takım, geçtiğimiz sezonu 4’üncü sırada tamamladı. 

2021-22 sezonunun tek namağlup takımı 

Trabzonspor, bu sezon oynanan 9 haftalık maçlar içinde namağlup unvana sahip olan tek takım. Karadeniz ekibi 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik alarak toplam 21 puan ile liderlik koltuğunda bulunuyor. Öte yandan bordo-mavili ekip, 224 gündür ligde hiçbir takıma yenilmiyor. Karadeniz takımı, Abdullah Avcı yönetiminde geçen sezon 29’uncu haftada oynadığı Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının ardından bir daha mağlup olmadı. O zamandan bu zamana 21 karşılaşmaya çıkan ekip 10 galibiyet ve 11 beraberlik elde etti. 

Deplasmanda yenilgisi bulunmuyor 

Teknik direktör Abdullah Avcı döneminde Trabzonspor, deplasman maçlarında hiç mağlup olmadı. Takım, dış sahada oynadığı 21 maçta 12 galibiyet ve 9 beraberlik aldı.  

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Atatürk olimpiyat Stadı’nda Medipol Başakşehir’e karşı galip gelerek TFF Süper Kupa’nın sahibi oldu. Bu başarı da teknik direktör Abdullah Avcı döneminde gerçekleşti. 

Yorumlar (0)