Trabzon’da şampiyonluk bereketi! Otellerde boş yer yok

Bu hafta kendi evinde oynayacağı Antalyaspor maçı ile 38 yıl sonra yeniden şampiyonluk görmek isteyen dünyanın dört bir yanındaki Trabzonspor taraftarları, Trabzon’a adeta akın etti. Kentteki otellerde boş yer kalmadı. 

SPOR 26.04.2022, 11:43
Trabzon’da şampiyonluk bereketi! Otellerde boş yer yok

Abdullah Avcı yönetiminde sezona başlayan ve aldığı peş peşe galibiyetlerle ligin zirvesinde farkı açan Trabzonspor, tarihi bir güne hazırlık yapıyor. Bu hafta Antalyaspor’u kendi evinde konuk edecek olan bordo-mavililer, müsabakadan 1 puan dahi çıkarması halinde yıllar sonra yeniden şampiyonluğunu ilan edecek. 

Trabzon’un dört bir yanında Trabzonspor bayrakları dalgalanıyor

Trabzonspor camiasındaki bu büyük heyecan, kent ekonomisine de olumlu yansıdı. Yıllar sonra gelecek olan şampiyonluğu yerinde yaşamak isteyen dünyanın dört bir yanındaki Trabzonspor taraftarları, kente akın ediyor. Oteller dolup taşarken, şehrin dört yanı da Trabzonspor bayrakları ile süslendi. Yaşanan bu durum sonrası hava yolu firmaları da yeni düzenlemelere gitti. Trabzon’a günlük ortalama 15 sefer düzenleyen firmalar, son hareketlilik ile birlikte bu sayıyı 40’ın üzerine çıkardı. 

Biletlerin tamamı tükendi

Sefer sayısının arttırılmasına rağmen birçok Trabzonspor taraftarı hala bilet bulamamaktan yakınıyor. Çevre şehirlerdeki havalimanlarına inmeye başlayan bordo-mavili taraftarlar, buradan kara yolu ile Trabzon’a ulaşıyor. Otellerin dolup taştığı Trabzon’da, iftar saati ile birlikte lokantalara da yoğun ilgi görüldü. Kentin hemen hemen her sokağı dolup taşarken, kent ekonomisi uzun süredir görmediği bir hareketlilik yaşıyor. Trabzonspor-Antalyaspor maçının biletleri de şimdiden tükendi. Biletlerin fiyatı 500 lira ile 5 bin lira arasında değişiyordu. 

“Hem yurt içinden hem yurt dışından kentimize büyük bir akın mevcut”

Trabzon’da yaşanan hareketliliği yorumlayan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yılmaz, “Kentte adeta bir karnaval havası var. Trabzonspor bu şehir için çok kıymetli. Hem yurt içinden hem yurt dışından kentimize büyük bir akın mevcut. Kentin birçok noktasında rezervasyon yaptıracak yer dahi kalmadı. Maç günü otellerimiz dolup taşacak diyebiliriz. Ramazan Bayramı’na da artık sayılı günler kaldı. Turizm sezonu da yavaş yavaş hareketleniyor. Bunun üzerine de bir de şampiyonluk heyecanı yaşanınca kent ekonomisi büyük bir ivme kazandı” ifadelerini kullandı. 

“İmkânı olan tüm Trabzonlular yeniden Trabzon’a dönmeye çalışıyor”

Trabzonspor taraftarlarının uzun bir süredir bugünün hayalini kurduğunu belirten Nihat Yılmaz, “Şampiyonluğun artık kesinleşmesini bekliyor herkes. İmkânı olan tüm Trabzonlular yeniden Trabzon’a dönmeye çalışıyor. Uçak seferleri arttırıldı. Çevre havalimanlarına yoğun ilgi görülüyor. Kara yolu ile buraya gelmeye çalışanlar var. Bilet bulmak için çabalayanlar var. Hem karadan hem havadan Trabzon’a büyük bir akın var diyebiliriz” şeklinde konuştu. 

“Tüm ailem de bu maçı izlemek için Almanya’dan buraya geliyor”

Yurt dışında yaşayan Mustafa Uçar, büyük bir heyecan içinde olduklarını dile getirerek, “Ben aslında Almanya’da yaşıyorum ama bir süredir buradayım. Yaklaşık 2 ay önce yine maç sebebiyle gelmiştim. Ama atmosfer harikaydı, ben de biraz daha kalmaya karar verdim. O günden beri Almanya’ya hiç gidesim yok. Şampiyonluk heyecanını yaşıyoruz. Çok heyecanlıyız. Tüm ailem de bu maçı izlemek için Almanya’dan buraya geliyor. Ailecek maçımızı izleyeceğiz. Almanya’da birçok Trabzonspor taraftarı var. Herkes bu tarihi ana tanıklık etmek istiyor ama bir türlü bilet bulamıyorlar. Uçakların hepsi maalesef dolmuş” ifadelerini kullandı. 

“Yurt dışından şampiyonluk görmek için gelen taraftarlarımız var”

Duygularını paylaşan bir diğer Trabzonspor taraftarı Oğuz Şişman ise yaptığı açıklamada, “Tüm Trabzonspor taraftarları sabırsızlıkla maç anını bekliyor. Şampiyonluğumuzu bekliyoruz. Tüm Trabzon hazır vaziyette. Bayraklarımız şehrin dört bir yanında dalgalanıyor. Şehirde inanılmaz bir kalabalık var, yurt dışından şampiyonluk görmek için gelen taraftarlarımız var. Herkes çok heyecanlı. Duygularımızın tarifi yok. Büyük bir gurur yaşıyoruz. Bayram da yaklaşıyor, şampiyonluk da yaklaşıyor. Tabiri caizse bizim için çifte bayram olacak. Trabzon’un normal nüfusunun 3 katı insanı şuan şehrimizde görüyoruz. Trabzonlu olmayanlar bile sırf kutlama için gelmişler. Artık maç gününü bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Bu şampiyonluğu gerçekten çok istiyorduk”

Tüm Trabzon halkının beklediği günün artık yaklaştığını dile getiren Furkan Mani, “Bizim için alışık olmadığımız bir durum. Kent büyük bir heyecan içinde. Çok uzun seneler oldu. Bu şampiyonluğu gerçekten çok istiyorduk. Camiada büyük bir özlem vardı. Artık o gün geliyor. Trabzonspor camiası gerçekten çok acılar çekti, şimdi bu şampiyonlukla her şeyin üstüne beyaz bir perde çekme zamanı. Kentte şuan herkesin içi kıpır kıpır. Bir an önce o kupanın müzemize gelmesini bekliyoruz. Mutlu günler inşallah o kupayla birlikte başlayacak. Şimdiden tüm taraftarlarımıza armağan olsun diyorum herkes gibi bizler de heyecanla maç gününü bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)