Topuzu şampiyonluğuna engel oldu

Samsunlu özel sporcu Fatma Damla Altın, 2019 IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası'nın uzun atlama finalinde topuz yaptığı saçının yere değmesi nedeniyle altın madalyayı kaçırdı.

SPOR 10.08.2019, 17:20 11.08.2019, 18:23
Topuzu şampiyonluğuna engel oldu

İsviçre'nin Nottwil kentinde Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından Dünya Gençler Para Atletizm Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonada, Fatma Damla Altın'ın T20 kategorisi uzun atlamada 5.17'lik atlayışı, saçının yere değmesi sebebiyle 5.02 ölçüldü.

Fatma Damla Altın, bu dereceyle rakibinin 5.05 metre atlayışının gerisinde kaldı ve dünya şampiyonluğunu kaçırdı. Altın, kazandığı gümüş madalyayla üzüntü ve sevinci bir arada yaşadı. 

"Saçım topuz olduğu için yerde iz yaptı"

Şampiyonada son hakkını kullanırken saçının azizliğine uğradığını kaydeden Fatma Damla Altın, şunları söyledi:

Dünya şampiyonluğunu kaçırmanın üzüntüsünü yaşadığını aktaran Altın, "Normalde 5.17 metre atladım ama hakemlerin saçımın yere değdiği yeri ölçmesi nedeniyle 5.02'lik derece ile altın madalyayı kaçırdım. Saçım topuz olduğu için yerde iz yaptı. Hakemlerin, kumun üzerinde en gerideki bıraktığım izi, yani saçımın yere değdiği noktayı ölçmesi, beni altın madalyadan etti. Bundan sonraki şampiyonalarda daha dikkatli olup, altın madalya ile Türkiye'ye döneceğim."

"3 santimetre farkla dünya şampiyonluğunu kaybetti"

Antrenör Aytunç Göz, sporcusunun şampiyonada 5'inci hakkını kullanırken çok heyecanlı olduğuna dikkat çekerek, "Sporcumuz daha önceki atlayışlarında hiç 5 metrenin üzerine çıkmamıştı. Beşinci hakkını atlarken saçını topuz biçiminde toplamıştı. Maalesef ölçümler en son bıraktığı iz üzerinden yapıldığı için, saçının yere değdiği yer baz alındı. Yani saçlarının azizliği nedeniyle 3 santimetre farkla dünya şampiyonluğunu kaybetti. Normal atlayışı 5.17'ydi. Saçlarını bir sonraki şampiyonada kazıtması üzerinde espri yapıyoruz." diye konuştu.

Fatma Damla Altın, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için belirlenen 4,30 metrelik A barajını geçti. Altın'ın olimpiyatlarda yer alıp alamayacağının, ülkelerin kota dağılımı sonrasında kesinleşeceği belirtildi. 

Yorumlar (0)