Toprak Razgatlıoğlu zirveye çıktı

Türk motosikletinin en önde gelen temsilcilerinden biri olan Toprak Razgatlıoğlu, 2021 WSBK (Dünya Superbike Şampiyonası) takviminin 11'inci durak noktasından zaferle döndü.

SPOR 03.10.2021, 01:43 04.10.2021, 11:55
Toprak Razgatlıoğlu zirveye çıktı

Razgatlıoğlu, 2021 Dünya Superbike Şampiyonası’nda göz kamaştırmayı sürdürüyor. Sezonun 11'inci durak noktası olan Portekiz’deki Uluslararası Algarve Pisti’nde sergilediği iyi performansla birinci olan Razgatlıoğlu, şampiyonluk için çok değerli olan puanları hanesine yazdırdı.

Sabah saatlerinde yapılan Superpole’de pist rekoru kıran Razgatlıoğlu, yarışa çok iyi bir startla başlangıç yaptı. 5 tur boyunca Razgatlıoğlu, Scott Redding ve son dünya şampiyonu Jonathan Rea arasında kıyasıya bir liderlik mücadelesi yaşandı. Liderlik bu üç sporcu arasında el değiştirirken, Jonathan Rea kaza yaparak yarış dışında kaldı. Damalı bayrağın altından birinci olarak geçmeyi başaran Razgatlıoğlu, Portimao'da ilk yarış galibiyetini elde etmiş oldu.

Farkı 45'e yükseltti

Razgatlıoğlu, bu neticeyle pilotlar sıralamasında puanını 474’e çıkardı ve en yakın rakibi son dünya şampiyonu Jonathan Rea ile arasındaki puan farkını 45’e yükseltti. 

Dünya Superbike Şampiyonası takviminin 11'inci durak noktasındaki ikinci yarış bugün TSİ 16.00’da yapılacak.

Yorumlar (0)