Tolga Zengin hakkında karar

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin hakkında, Fenerbahçe ile Beşiktaş yarı final rövanş karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle açılan soruşturma sonuçlandı.

SPOR 18.06.2019, 17:16
Tolga Zengin hakkında karar

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin hakkında, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında geçen sene oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında çıkan olaylar esnasında özel güvenlik görevlisini yaralamaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararında, Fenerbahçe Ülker Stadı'nda, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Nisan 2018'de oynanan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili müsabakanın tatil edildiğini hatırlattı.

Takipsizlik kararında, olaylar sırasında Beşiktaş Kulübü'nde güvenlik koordinatör personeli olarak çalışan Yasin Yaman'ın, Fenerbahçe Kulübü'ne bağlı çalışan güvenlik görevlisi Gökhan Uyanık'a zarar verdiği anlatıldı.

Beşiktaş futbol takımının yedek kalecisi Tolga Zengin'in de özel güvenlik görevlisi olan Enes Pehlivan'a vurmak üzere hamle yaptığı belirtilen takipsizlik kararında, ancak girişimini tamamlayamadığı belirtildi.

Takipsizlik kararında, mağdurlar Gökhan Uyanık ve Enes Pehlivan'ın şikayetçi olmadıkları belirtilse de 6222 sayılı Kanun'un 17. maddesine göre, spor alanlarında meydana gelen yaralama eylemlerinin takibinin şikayete bağlı olmadığı, eylemlerin taraf ifadeleri, stadyum kayıtları ve adli raporlarla sabit olduğu belirtildi.

Bu kapsamda şüpheliler Tolga Zengin ile Yasin Yaman'ın üzerlerine atılan suçları işlediklerine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte şüphe oluştuğu aktarılan takipsizlik kararında, ancak tarafların anlaştıkları gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiği açıklandı.

3 kişiye hafif yaralamadan dava

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, maç esnasında çıkan olaylarda Fenerbahçe Kulübü bünyesinde taraftar sorumlusu olarak görev yapan Ali Bozan, Beşiktaş Kulübü'nde idari sorumlu olarak çalışan Hüseyin Erdinç Gültekin ve Fenerbahçe Kulübü'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Gökhan Uyanık hakkında "hafif yaralama" suçundan yürüttüğü soruşturmada ise dava açtı.

Hazırlanan iddianamede, Ali Bozan ile Gökhan Uyanık'ın, Hüseyin Erdinç Gültekin'e elleriyle vurduğu belirtildi.

Hüseyin Erdinç Gültekin'in de Gökhan Uyanık ile Ali Bozan'a elleriyle vurduğu aktarılan iddianamede, müşteki sanık olan tarafların bu şekilde üzerlerine atılı suçu işledikleri savunuldu.

İddianamede, Ali Bozan ile Gökhan Uyanık'ın "basit yaralama" suçundan dörder aydan birer yıla, Hüseyin Erdinç Gültekin'in ise 2 kişiye yönelik "hafif yaralama" suçundan 8 aydan 2 seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Taraflar, Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesinde, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)