Tokyo’dan gümüş madalya ile dönen Eray Şamdan: “Bizim jenerasyon şanslı” 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karate branşında gümüş madalya kazanan Eray Şamdan, hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını duygu dolu hislerle anlattı.  

SPOR 06.08.2021, 12:24 07.08.2021, 18:20
Tokyo’dan gümüş madalya ile dönen Eray Şamdan: “Bizim jenerasyon şanslı” 

Olimpiyat oyunları tarihinde, karate branşında Türk spor tarihinin ilk olimpiyat madalyasını ülkemize getiren Eray Şamdan, madalya sonrası yaşadığı duyguları basınla paylaştı. Türk spor tarihinde önemli bir başarıya imza atan Şamdan, karatede erkekler kumite 67 kiloda olimpiyat derecesi almasını şu sözlerle dile getirdi: “Büyük bir sevinç yaşadım. Gece mutluluktan uyuyamadım. Ben senelerce bu madalya için çalıştım. Hedefim altın madalyaydı tabi ki ama gümüş madalya da oldukça gurur verici.” 



“Türk karate tarihinin ilk olimpiyat madalyasını aldım” 



“Bu madalya ile Türk karate tarihinin ilk olimpiyat madalyasını almış oldum. Bu sebeple de ayrı bir gurur yaşıyorum. Babamın mücadelemi ağlaya ağlaya izlediğini gördüm. Annem bakamamış bile sadece gözlerini kapatıp dua etmiş. Ben de o görüntüleri izlediğimde çok duygulandım. Bana desteklerini esirgemeyen aileme çok teşekkür ederim.” 



“Bizim jenerasyon çok şanslı” 



Şamdan: “Karate branşı ilk kez benim dönemimde olimpiyatlar yer aldı. Bu sayede büyük bir şans yakaladım. Zaten bizim jenerasyon bu açıdan çok şanslı. Bu olimpiyatların ve branşların bizim dönemimize, en formda olduğumuz yaşlara denk gelmesi en büyük şans oldu. Ben de bu şansı en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Rahmetli başkanımız Esat Delihasan bu konuda çok emek verdi. Onun hayali 8’de 8 madalyaydı. Fakat kendisi bu günleri göremedi. Fakat belki bir yerlerden görüyordur. Ben de bu madalyamı kendisine armağan ediyorum.” 



“Bu madalyanın ağırlığı hiçbir şeyle ölçülemez” 



“Altın madalyayı kazanabilirdim. İlk puanı ne yazık ki çok basit verdim. Onu verince de maç koptu. Rakibim, 67 kiloda son dünya şampiyonuydu. Onun karşısında altın madalya alacağıma inanıyordum ama işler ters gitti. Fakat yine de bu madalyanın ağırlığı hiçbir şeyle ölçülemez. Manevi anlamda en büyük madalyam bu.” 
 

Yorumlar (0)