Tokyo Olimpiyatları'na bir Türk sporcu daha: "Evin Demirhan Tokyo'da"

Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri’nde milli güreşçi Evin Demirhan, finale yükseldi ve Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı.

SPOR 20.03.2021, 11:14 20.03.2021, 11:51
Tokyo Olimpiyatları'na bir Türk sporcu daha: "Evin Demirhan Tokyo'da"

Macaristan’da Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri devam ederken milli güreşçi Evin Demirhan’dan iyi haber geldi. 

Fransız rakibini 5-1 yendi

Türkiye Güreş Federasyonunun yaptığı açıklamada, Macaristan’da yapılan organizasyon kapsamında, kadınlar 50 kiloda Evin Demirhan’ın, Fransız rakibi J. Sabatie’yi yarı finalde 5-1 mağlup ederek finale yükseldiği açıklandı. Bu sonuçla, bu yaz düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı elde eden Evin Demirhan, finalde Avrupa Şampiyonu Bulgar sporcu Miglena Selishka ile mücadele edecek.

Elif ve Bedia üçüncülük için mücadele edecek

Yarı finalde mücadelesini sürdüren diğer kadın güreşçilerden 52 kiloda Elif J. Yeşilırmak, daha önce 4 kez Avrupa şampiyonu olan Letonyalı Anastasia Gregorjeva ile karşılaşırken 4-4 biten mücadelenin sonunda Letonyalı güreşçi, puan avantajı sebebiyle finale yükseldi. Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, repesajdan gelecek isim ile üçüncülük mücadelesine çıkacak. 

Bir diğer milli güreşçi 57 kiloda Bediha Gün, yarı finalde Bulgar Evelina Nikolava ile karşılaştı. Mücadele sonunda Nikolava’ya 4-2 mağlup olan Bediha Gün, üçüncülük için mücadelesini sürdürecek.

Kota sayımız 7’ye çıktı

Bu sonuçların ve Evin Demirhan’ın finale yükselip olimpiyatlara katılma hakkı kazanmasının ardından “Güreş” branşında bu yaz düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanan sporcu ve “kota” sayısı 7’ye çıktı. Daha önce grekoromende Cenk İldem, Rıza Kayaalp, serbest stilde ise Taha Akgül, Süleyman Karadeniz, Süleyman Atlı ve Osman Göçen Tokyo Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanmıştı.

Yorumlar (0)