Tokyo'dan Türkiye'ye bir madalya daha: Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın 9. gününde boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale çıkarak olimpiyat madalyasını garantiledi.

SPOR 01.08.2021, 08:42 01.08.2021, 08:46
Tokyo'dan Türkiye'ye bir madalya daha: Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

Kadınlar boksta 51 kiloda yarı finale yükselen Buse Naz Çakıroğlu, bu sonuçla birlikte olimpiyat madalyasını garantiledi.

Olimpiyat madalyasını garantileyen ikinci Türk

Kokugikan Arena'da oynanan çeyrek final mücadelesinde Buse Naz, Taylandlı rakibi Jutamas Jitpong'la karşılaştı.

Mücadeleye çok iyi başlayan 25 yaşındaki boksör, ilk raunt sonucunda 5 hakemin 4'ünden de tam puan aldı. İkinci rauntta rakibine vurduğu kroşelerle üstünlük yakalayan Buse Naz, 5 hakemden de tam puanı aldı.

Son rauntta temkinli davranan ve üstünlüğünü korumaya karar veren Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale yükselmeyi başardı.

Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo 2020’de kadınlar 69 kiloda yarı finale yükselen Busenaz Sürmeneli'nin ardından madalyayı garantileyen ikinci Türk boksör olarak tarihe geçti.

Yarı final maçı 4 Ağustos’ta: Rakip Çin

Yarı finale yükselen Buse Naz, bu mücadele için 4 Ağustos Çarşamba günü ringe çıkacak. Buse Naz Çakıroğlu’nun rakibi Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang oldu.

Buse Naz’ın yarı final karşılaşması, 4 Ağustos Çarşamba günü TSİ sabah 08.00'da başlayacak.

Öte yandan Buse Naz’ın çeyrek finaldeki mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yakından takip etti. Müsabakayı diğer milli boksörlerle heyecanlı bir biçimde takip eden Kasapoğlu, Buse Naz'ı motive etmek için sık sık tezahüratta bulundu.

Yorumlar (0)