Tokyo'da Ayşegül Pehlivanlar'dan gümüş madalya

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kadınlar atıcılıkta 10 metre havalı tabanca P2 sınıfında Milli Sporcu Ayşegül Pehlivanlar, gümüş madalyanın sahibi oldu.

SPOR 31.08.2021, 10:43 01.09.2021, 09:15
Tokyo'da Ayşegül Pehlivanlar'dan gümüş madalya

Asaka Atıcılık Alanı'nda düzenlenen finalde Aysel Özgan ile Ayşegül Pehlivanlar mücadele etti.

Ayşegül Pehlivanlar’dan gümüş madalya

Finalde 234.5 puan toplayan Ayşegül Pehlivanlar, gümüş madalyanın sahibi oldu. Rio 2016'da bronz madalyaya uzanan 41 yaşındaki milli sporcu Pehlivanlar, kariyerinin ikinci paralimpik madalyasını Tokyo Olimpiyatları’nda gümüş olarak kazandı.

Finalde yarışan diğer bir Türk sporcu Aysel Özgan (43) ise 8. sırada yer aldı.

Altın madalyayı ise İranlı sporcu Sareh Javanmardi, 239.2 puanla dünya ve paralimpik rekoru kırarak kazandı. Bronz madalyayı da Macaristanlı sporcu Krisztina David 210.5'lik puanıyla elde etti.

Gerçekleştirilen törenle madalyasını alan Ayşegül, duygularını aktardı ve şunları söyledi:

"İnanmıştım. Çok çalıştım. Altın madalya alamadığım için açıkçası çok üzgünüm. Altın madalyayı rekor kırarak alabilirdim fakat gümüş madalya da önemli bir başarı. Bayrağımızı en iyi şekilde temsil edeceğimin farkındaydım. Dua eden herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu başarının arkasında birçok insan var. Çok çalıştım ve inanmıştım, böyle olunca zaten gerisi geliyor." 

Paralimpik’te madalya sayısı 35'e çıktı

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, madalya sayısını 12'ye yükseltirken, oyunlar tarihindeki madalya sayısı ise 35’e çıktı.

Ayşegül'den önce Abdullah Öztürk, masa tenisinde altın madalya, Öznur Cüre-Bülent Korkmaz ikilisi ile Nihat Türkmenoğlu okçulukta gümüş madalya, Kübra Korkut, Nesim Turan, Ali Öztürk masa tenisinde, Recep Çiftçi, Zeynep Çelik judoda, Besra Duman halterde, Sevilay Öztürk yüzmede ve Bahattin Hekimoğlu okçulukta bronz madalya kazandı.

Japonya'da 1 altın, 3 gümüş, 8 bronz madalya ile toplamda 12 madalyaya ulaşan Türkiye, oyunlar tarihinde ilk madalyasını 2004 yılında atıcılıkta Muharrem Korhan Yamaç'la almıştı.

Yorumlar (0)