Todd Boehly'den Chelsea'ye çılgın teklif!

ABD'li ticaret kralı Todd Boehly, İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'ye talip oldu. Maviler'in Rus sahibi Roman Abramovich'e tam 3 milyar Sterlin teklif edildi.

SPOR 10.12.2019, 12:49
Todd Boehly'den Chelsea'ye çılgın teklif!

Avrupa ve dünya futbolunun önde gelen takımları arasında yer alan Chelsea'ye talip çıktı. Özel yatırım firması olan Eldridge Industries'in Başkanı ve aynı zamanda Guggenheim Partners'ın ortağı olan ABD'li Todd Boehly, geçtiğimiz ay Chelsea'yi satın almak için bir hamle yaptı. İngiliz medyasındaki haberlerde beyzbol takımı Los Angeles Dodgers'ın sahibi de olan Boehly'nin, Premier Lig'deki bir takıma yatırım yapmakla ilgilendiği, bu bağlamda da Maviler'e yöneldiği ileri sürüldü.

3 milyar Sterlin teklif edildi

Todd Boehly, Chelsa için kulübün patronu Roman Abramovich'e 3 milyar Sterlin'lik bir teklifte bulundu. Ancak Abramovich, ABD'li iş adamının bu teklifini kabul etmedi. Fakat Rus milyarderin gelebilecek daha yüksek teklifte masaya oturabileceği konuşuluyor. Buna neden olarak ise Abramovich'in son yıllarda İngiliz ekibini elden çıkarma isteği belirtiliyor.

Amerikalıların, Premier Lig sevdası son hızıyla devam ediyor. En son ABD'li yatırım fonu Silver Lake, Manchester City'den 500 milyon Dolarlık bir hisse almıştı.
 

Yorumlar (0)