Tiger Woods'tan "George Floyd" tepkisi

Dünyaca ünlü Amerikalı golfçü Tiger Woods, Amerikalı siyahi George Floyd'un boğularak öldürülmesine tepki gösterdi.

SPOR 02.06.2020, 16:58
Tiger Woods'tan "George Floyd" tepkisi

Uzun yıllar dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanını kazanan Amerikalı golfçü Tiger Woods, Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis vilayetinde siyahi insan George Floyd'un faşist beyaz polis tarafından gözaltına alınırken diziyle ensesine basarak acımasızca boğulup öldürülen George Floyd'un katledilmesi kınadı.

Şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 46 yaşındaki siyahi George Floyd'un ağır ağır can çekiştirilerek öldürülmesini protesto eden 44 yaşındaki Amerikalı golfçü Tiger Woods, kalbinin George Floyd ile acı çeken George Floyd'un yakınları ve sevenleri için attığını dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri emniyetine sitemde bulunan 44 yaşındaki golfçü Tiger Woods, güvenliklerini sağladıkları için kolluk kuvvetlerine sonsuz saygısının olduğunu, tüm güvenlik görevlilerinin nerede ve nasıl güç kullanacaklarına ilişkin çok titiz bir eğitimden geçtiklerini belirterek, George Floyd'un ölümünde çizginin aşıldığını belirtti.

1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles şehrinde benzer sebeplerle yaşanan olayları anımsatan ünlü golfçü Tiger Woods, o günlerde yaşanan eylemlerden çıkardığı dersin, eğitimin en önemli çözüm yolu olduğunu ifade etti.

Komşuların yaşadığı yerlere, onların iş yerlerine ve komşulara ait araçlara zarar vermeden de çözüm yolu bulunabileceğini dile getiren Tiger Woods, yapıcı ve dürüst diyaloglarla daha güvenli, birbirini destekleyen bir toplum oluşturulabilme temennisini aktardı.

Ünlü golfçü Tiger Woods'un yanı sıra Micheal Jordan, Lewis Hamilton, Serena Williams, LeBron James, Floyd Mayweather ve Paul Pogba gibi dünyaca ünlü birçok sporcu, George Floyd'un katledilmesine tepki göstermiş, tepkilere çok sayıda kulüp ve yöneticileri de dâhil olmuştu.

Yorumlar (0)