TFF’den provokatif eylemlere ve söylemlere dair açıklama

Son dönemlerde stadyumlarda gerçekleşen söylemler ve eylemler ilgili cezalandırmaların sağlanacağını ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu, “Siyasi ifadelerin yeri stadyumlar değildir sadece ve sadece miting alanlarıdır" dedi.

SPOR 06.03.2023, 16:44 07.03.2023, 17:25
TFF’den provokatif eylemlere ve söylemlere dair açıklama

Türk Futbol Federasyonu, son günlerde stadyumlarda ortaya çıkan eylemler ve provokatif söylemlere dair cezalandırmaların yapılacağını açıkladı.

“Cezai işlem uygulanacak”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin sonrasında futbol camiasının yaraların sarılması adına bir arada hareket ettiğine işaret eden TFF, "Bazı amatör ve profesyonel futbol karşılaşmalarında gerçekleşen provokatif söylem ve eylemlere yönelik ülkemizin güvenliğine ve huzuruna kastedildiğini görüyoruz. Yapılan bu kötü düşünceli eylemleri kınıyoruz. Provokatif söylemler ve eylemler çerçevesinde ilgili kurullarımız gereken cezai işlemi sağlayacaktır" ifadesinde bulunuldu.

“Siyaset yeri miting meydanlarıdır”

Statlara getirilen provokasyon amaçlı pankartların kanuni açıdan suç teşkil ettiğinin aktarıldığı açıklamada, "Stadyumlar içerisinde marjinal grupların bölücü ve ırkçı eylem ile söylemleri, şiddete dönük davranış ve tutumları hiçbir zaman kabul edilemez. Saha içerisinde veya saha dışında herhangi bir sporcu sağlığına kasteden hareketlere müsamaha etmeyeceğiz. Bu bölücü, ırkçı söylem ve eylemlerin failleri ve sorumluları, devletimizin adli kurumları tarafından incelenen bir konudur. Siyasi ifadelerin yeri stadyumlar değildir sadece ve sadece miting alanlarıdır” denildi.

Yorumlar (0)