TFF yabancı oyuncu kararını açıkladı

TFF, 2022-23 sezonunda Süper Lig'de ekiplerin ilk 11'de 8, müsabaka kadrosunda ise 14 yabancı futbolcu bulundurabileceğini duyurdu.

SPOR 18.06.2022, 22:30
TFF yabancı oyuncu kararını açıkladı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Başkan Mehmet Büyükekşi başkanlığında Riva'da düzenlenen toplantı neticesinde, önümüzdeki sezon ligde ilk 11'de 8 ve karşılaşma kadrosunda ise 14 yabancı futbolcu bulundurulabileceği kararı alındığı bildirildi.

Takımların ayrıca 21 yaş ve altında olmaları şartıyla, 14 Yaş Altı Milli Takımı dahil olmak kaydıyla ülkesinin milli takımlarında minimum 10 maç oynamış 3 yabancı uyruklu oyuncu ile de sözleşme yapabilmeleri ve bu oyuncuları A takım listesine ekleyebilmeleri kararının alındığı kaydedildi.

TFF 1'inci Lig'de ise yabancı futbolcu kuralının geçtiğimiz sezonki gibi devam edeceği duyuruldu. Ekiplerin, ilk 11'de 5, müsabaka kadrosunda ise 7 yabancı futbolcu bulundurabileceği ve toplamda 8 futbolcuya lisans çıkarabileceği ifade edildi.

Harcama limitlerinde yüzde 40'a kadar sapma kabul edilecek

TFF Yönetim Kurulu, 2022-23 sezonu için ilan edilecek olan 'Takım Harcama Limitleri' üzerindeki kabul edilebilir sapma oranını ise yüzde 40 olarak açıkladı. 

Öte yandan, Finansal Fair Play Talimatı ve Kulüp Lisansı Ek-XII-D Takım Harcama Limiti belirlemeye ilişkin maddesinde, Takım Harcama Limiti için tanımlanmış olan hesaplama yöntemlerinden yüksek olan meblağların alınması suretiyle, ilişkili 'Takım Harcama Limiti'nin tespit edilmesi kararının alındığı kaydedildi.

Toplantıda, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup'ta 22 Eylül tarihinde Lüksemburg'u konuk edeceği müsabakanın Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanmasına yönelik kararın da alındığı belirtildi. 

Yorumlar (0)