TFF, yabancı kuralında değişikliğe gitti!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği'nin 16 yabancı oyuncu talebinin kabul edildiğini açıkladı.

SPOR 13.01.2021, 18:00 14.01.2021, 16:55
TFF, yabancı kuralında değişikliğe gitti!

Süper Lig ekipleri, TFF'den yabancı futbolcu sayısının, sezonun ikinci yarısı için 14'ten 16'ya yükseltilmesini talep etti.

Kulüplerin talebine olumlu yanıt veren TFF, yabancı oyuncu sayısının 16'ya yükseltildiğini açıkladı.

Başkan Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kulüpler Birliği ile toplantı yaptık. Toplantının ana hedefi, Mehmet Sepil'in görevinden istifa etmesiydi. Kulüpler Birliği'nin tüm mensuplarının karşısında kendisine teşekkür ettik. Önümüzdeki dönemde yeni başkanla faaliyetlerimize devam edeceğimizi ifade ettik.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bizden ısrarla talep ettiği hususların başında, 14'ten fazla yabancı oyuncuya sahip kulüplerin bu oyuncuları satamadıkları, ciddi miktardaki para ödemelerinden dolayı zarara uğradıkları konusu geldi. Bu futbolcuların FIFA'ya gitmesi halinde, kulüplerimizin ciddi derecede tazminat ödemek durumunda kalacağını ifade ettiler. Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda, ligin ikinci yarısında uygulanmak üzere, 14 yabancı oyuncu sayısını 16'ya yükseltme kararı aldık.

Gerçek anlamda çok sıkıştırılmış bir Süper Lig takvimi içindeyiz. Haftada iki kez oynanan maçlar, Ziraat Türkiye Kupası maçları, bazı ekiplerin Avrupa'da oynadığı karşılaşmalar... 16 Mayıs tarihinde bütün liglerin son bulacak olmasından dolayı sıkı bir maç trafiği olduğu herkesin malumu. Bu sebeple, takım listelerinin 30'dan 35'e yükselmesi, 2000 yılından sonra dünyaya gelen oyuncularımızı oynatmak, TFF'nin birinci görevidir."

Yorumlar (0)