TFF - Türkiye Futbol Federasyonu

TFF yani açılımıyla Türkiye Futbol Federasyonu 1 Ocak 1923 tarihinde kurulmuştur ve Türk sporunun ilk teşkilatı olarak ifade edilir.

SPOR 15.06.2020, 23:42
TFF  - Türkiye Futbol Federasyonu

TFF yani açılımıyla Türkiye Futbol Federasyonu 1 Ocak 1923 tarihinde kurulmuştur ve Türk sporunun ilk teşkilatı olarak ifade edilir. Kuruluş amacı ülke içerisinde futbol çalışmalarını yürütmek, bu konular ile ilgili düzenlemeleri yamak ve kararlar almak, futbolun gelişmesine katkıda bulunmak şeklinde açıklanır. TFF’nin ilk başkanı Yusuf Ziya Öniş olup şimdiki başkanlığını başkanı Nihat Özdemir yürütmektedir.

Federasyonun vizyonu kurumsal ve çağdaş bir yapı içerisinde futbolu daha yaygın hale getirmek ve ülke çapında futbolu sevdirerek katılı arttırmaktır. Aynı zamanda uluslar arası futbol organizasyonlarında sürekli var olmak da hedefler arasında yer alır. Bunların yanı sıra federasyon futbol konusunda uluslar arası düzeyde yarışabileceği altyapıyı oluşturmak, futbolu destekleyecek güçlü bir finansal yapıya sahip organizasyon olmak ve insanlara spor fikrini benimsetmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu Birimleri

Türkiye Futbol Federasyonu birimleri geniş bir yelpazeye sahiptir. Buna göre federasyon kendi içerisinde kurullara ayrılmakta olup teşkilat yapısı içerisinde genel sekreterliği Kadir KARDAŞ sürdürmektedir. Kurullar arasında ise icra kurulu, denetleme kurulu, etik kurulu, kulüp lisans kurulu, sağlık kurulu ve benzer kurullar yer almaktadır.

TFF kapsamında gizlilik, bağımsızlık, bütünlük, etkili davranış, uluslar arası ve ulusal futbolun gelişmesinin sağlanması, ayrımcılık ve eşitlik, sürekli ilerleme gibi temel değerler vardır. Bunların var oluş amacı federasyonda profesyonellik anlayışının daha yüksek seviyelere çıkartılmasına verimli bir şekilde katkıda bulunmaktır. Mevcut değerlere uyulması personel istihdamının da temel şartı olarak kabul edilmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu İletişim Bilgileri

Türkiye Futbol Federasyonu iletişim bilgileri federasyonun internet sitesinde geniş şekilde yer almaktadır. Buna göre federasyon Ankara’da yer almakta olup Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri İstanbul Beykoz’da bulunmaktadır. Buna ek olarak telefon ve mail adreslerine de ulaşmak mümkündür.

Yorumlar (0)