TFF Tahkim Kurulu'ndan 'yabancı kuralı' kararı

TFF Tahkim Kurulu; Galatasaray, Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın yabancı kuralı ile ilgili yaptığı itirazı reddetti.

SPOR 24.06.2021, 20:56 26.06.2021, 10:15
TFF Tahkim Kurulu'ndan 'yabancı kuralı' kararı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Tahkim Kurulu; Galatasaray, Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın yabancı kuralı ile ilgili yaptığı itirazın reddedildiğini duyurdu.

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre Tahkim Kurulu, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yanı sıra Galatasaray ile Fenerbahçe'nin TFF Yönetim Kurulu'nun Süper Lig'de yabancı oyuncu ve oyuncu uygunluğu ile ilgili kararına karşı başvurusunu inceledi.

Kulüpler Birliği'nin başvurusunu usul yönünden reddeden kurul, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başvurularını ise TFF Yönetim Kurulu kararında esasa, usule ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.

Tahkim de reddetti

Yapılan açıklamada, "Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı'nın Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 2 Haziran 2021 tarihli Süper Lig'de yabancı oyuncu ve oyuncu uygunluğu ile ilgili kararına karşı başvurusu incelendi. Gerçekleştirilen müzakere sonucunda; Tahkim Kurulu Talimatı'nın 2'inci maddesi hükmü gereğince Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı'nın itirazının usul yönünden reddine karar verilmiştir. Yine söz konusu tarihte Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin başvuruları da incelenmiş, esasa, usule ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından reddine karar verilmiştir." denildi.

Yorumlar (0)