TFF ödülleri açıkladı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) sezonun ilk 'Adil Oyun/Fair Play Ödülleri'nin sahiplerini duyurdu.

SPOR 21.10.2022, 01:00 21.10.2022, 17:44
TFF ödülleri açıkladı

TFF'nin resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, Sosyal Sorumluluk ve Fair Play Kurulu'nca futbol sahalarındaki güzel hareketlerin konuşulması ve 'adil oyun'un yaygınlaşması maksadıyla ödüllerin verildiği kaydedildi.

Adil Oyun/Fair Play Takım Ödülü: Sivasspor

Kurulun ilk sekiz haftayı göz önüne alarak belirledikleri ödüllerin gerekçeleri ise şu şekilde:

"Ligde oynanmış olan sekiz haftada belirlenmiş kriterlerde öne çıkması, hakemler ve rakip futbolculara karşı diyalog, iletişim ve benzeri hususlarda pozitif bir tablo sergilemeleri sebebiyle Avrupa'da da ülkemizi temsil eden Sivasspor ayın takımı seçilmiştir.

Adil Oyun/Fair Play Teknik Direktör Ödülü: Çağdaş Atan

Ligde en az faul yapan ekiplerden birisini çalıştırmakla birlikte yalnızca futbola odaklanması, saha dışındaki çekişmelerden uzakta kalıp futbolu geliştirmeye yoğunlaşmasından ötürü ve başarıyı aramasını teşvik etmek maksadıyla seçilmiştir.

Adil Oyun/Fair Play Futbolcu Ödülü: Uğurcan Çakır

Adana Demirspor ile oynanan maç öncesi gerçekleştirilen seremoni esnasında, Adana Demirspor'un eski futbolcularından Hasan Sınmaz tarafından başarı temennilerini kabul eden Uğurcan Çakır'ın, Sınmaz'ın elini öpmesi ile hem Adana Demirspor camiasına hem de kendisine yönelik saygı göstermesi, Türk futbol camiasının içini ısıtan bir görüntü olarak hafızalara kazınmıştır. Uğurcan Çakır, bu eyleminin diğer futbolculara örnek olması maksadıyla seçilmiştir.

Adil Oyun/Fair Play Yönetici Ödülü: Fatih Özgökçen

Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirmesinden sonra adına park açılması da dahil olmak kaydıyla ortaya koyduğu davranışlar, diğer kulüpleri vefa hususunda özendirmesi, rakip takım başkanlarına plaket vermesi, hakemler ve rakiplere karşı saygılı bir tutum ortaya koyması, PFDK sevki bulunmaması, kulübün eski oyuncu ve başkanlarını bir araya getirerek birlik mesajı vermesinden dolayı ödüle layık görülmüştür. 

Adil Oyun/Fair Play Taraftar Ödülü: Başakşehir

Yeni sezonun başladığı 5 Ağustos'tan beri oynanan maçlarda gösterilen olgun duruş ve PFDK'ya sevk edilmemeleri, taraftar gruplarının müspet mesajlar vermesi ve sosyal medya platformlarındaki etkileşimi, çevre ve diğer hususlardaki duyarlılıkları sebebiyle Başakşehir taraftarları seçilmeye uygun olarak görülmüştür."

Yorumlar (0)