TFF'nin Marcao kararı ne olacak?

Galatasaray futbol takımında, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na maç içinde saldıran Brezilyalı futbolcu Marcao, TFF Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesinden sevk edilmesi halinde, PFDK`dan 5-10 maç arası ceza alabilir.

SPOR 18.08.2021, 15:25 18.08.2021, 18:36
TFF'nin Marcao kararı ne olacak?

Süper Lig`in ilk haftasında Giresunspor - Galatasaray müsabakasının 61. dakikasında futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. Galatasaray’ın iki futbolcusu Kerem Aktürkoğlu ile Marcao arasında sert tartışma cereyan etti.

Takım arkadaşına önce kafa sonra yumruk

Maç içerisinde yaşanan pas hatalarının ardından defans oyuncusu Marcao, Kerem'e söylenirken, kendisine sus işareti yapan Kerem`e sinirlendi ve önce kafa daha sonra ise yumruk attı. Maçın hakemi Erkan Özdamar, VAR uyarısıyla olayı izleyerek Brezilyalı futbolcu Marcao’yu kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Maçın bitmesiyle birlikte takım kaptanı Muslera, Kerem ve Marcao’yu bir araya getirirken Marcao, Kerem’den özür diledi. 

Kulüp yetkilileri, kırmızı kart görmesinin ardından soyunma odasına giden ve takım otobüsünde de yer almayan Marcao'yu, takımdan ayrı bir şekilde havalimanına götürdü.

5-10 maç arası ceza gelebilir

Antrenör Fatih Terim`in, takım arkadaşı Kerem’e saldıran Marcao için bütün takıma da mesaj olacak bir şekilde ceza vereceği belirtiliyor.

Öte yandan hakem Erkan Özdamar raporunda saldırı başlığında yazarsa, Brezilyalı futbolcu TFF Futbol Disiplin Talimatına göre 44. madde kapsamında ceza alacak. 44. maddede, `Saldırının, görevlilere, yöneticilere, futbolculara ya da farklı kişilere yönelik olması durumunda; Futbolculara 5-10 arası müsabakadan men cezası verilir` sözleri yer alıyor.

Marcao’nun ilk vukuatı değil 

Geçen sezon milli arada Galatasaray, Ümit Milli Futbol Takımı ile bir hazırlık maçı yapmış, müsabaka 70. dakikada bitirilmiş fakat sebebi ise açıklanmamıştı. Ancak daha sonra Galatasaraylı Marcao’nun, Ümit Milli Futbol Takımı futbolcusu Halil Dervişoğlu ile yaşadığı ikili mücadele sonrası genç oyuncuya tokat attığı iddia edilmiş ve yaşananlardan sonra Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın takımı sahadan çektiği öne sürülmüştü.

Yorumlar (0)