TFF ile MEB arasında önemli protokol!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında "Hakem Meslek Lisesi" protokolü imzalandı

SPOR 13.03.2020, 14:09
TFF ile MEB arasında önemli protokol!

Riva'da gerçekleşen imza törenine MEB Bakanı Ziya Selçuk, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkan Vekili Erdal Bahçıvan, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş katıldı.

Toplantıda söz alan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığın yeni bir değişim ve gelişim yaşadığını, mesleki eğitime destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Bütün spor dallarının önemli olduğunu, ancak futbolun farklı bir yerde olduğunu belirten Ziya Selçuk, "Bu iş birliği protokolü ile TFF'ye ait kampüs içerisinde öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetleri için sınıfların kurulması sağlanacak. Okulumuz yetenek sınavıyla öğrenci kabul edecek. Öğretim programının hazırlık sınıfı ve mesleki İngilizce dersi eklenerek güncellenmesiyle öğrencilerimiz meslekle ilgili gereken dil becerilerine de sahip olacaktır. Hakemlik açısından temel yabancı dilin çok önemli olduğunun farkındayız. Ayrıca, öğretmenlerimiz için de bu doğrultuda ihtiyaç duyulan hizmet içi eğitim çalışmaları da sürdürülebilir bir şekilde yürütülecektir. Öğretmen ve öğrencilere futbol hakemliği eğitimlerinin düzenlenmesi ve belgelendirilmesi, bu projenin çok önemli bir kazanımıdır. UEFA ve FIFA gibi uluslararası kuruluşlarda düzenlenen Antrenör Eğitim Seminerlerine öğretmen ve öğrencilerin katılımının sağlanması, öğrencilerimizin dünya standartlarına ulaşması bakımından oldukça kritiktir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ise projenin önemine dikkat çekerek, "TFF olarak sporun tabana yayılmasında bize sürekli destek veren Milli Eğitim Bakanımız ile tarihi bir işbirliği protokolü imzalayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öncelikle bize TFF Hakem Meslek Lisesi gibi çok değerli bir projeyi hayata geçirme gururunu yaşatan Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, kendileri Türk hakemliğinin önemli bir ihtiyacını gidermek üzere bu lisenin açılması adına çalışmayı başlattılar. Projemiz hızlı bir şekilde tamamlanma aşamasına getirildi. Bugün MEB ile TFF arasında imzalanan protokol sonrasında önümüzdeki dönemde Hakem Meslek Lisesini açmış olacağız. Bakanlığımız ile bugüne kadar futbolcu yetiştirmek için iş birliği yaptık. Bu kez liseden itibaren hakem yetiştirmek için yola çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Özdemir, futbol hakemliği eğitiminin Riva Meral-Celal Aras Spor Lisesinde 2020-2021 öğretim döneminden itibaren başlayacağını açıkladı.

Yapılan protokolün içeriğinde ise şunlar yer alıyor:

- Riva Meral-Celal Aras Spor Lisesinde yapılacak müfredat değişikliği ile birlikte 2020-2021 öğretim döneminden itibaren futbol hakemliği eğitimi verilecek.

- Öğrenciler, Hakem Meslek Lisesine özel yetenek sınavıyla alınacak.

-Hakem Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitimlerine devam ederken hakem ve yardımcı hakem olarak görev almaları sağlanacak.

- Mevcut okul binasında fiziki olarak yeni düzenlemeler yapılacak, halı saha kurulacak.

- Öğrenciler TFF'nin düzenlediği eğitim seminerleri, sporcu gelişim kampları ve etkinliklerden yararlanacak, federasyonun yurt dışı faaliyetlerine katılacak.

- TFF, Hakem Meslek Lisesi için spor malzemesi temin edecek, portatif saha ve ekipman sağlayacak.

- TFF, lise için uzmanlar görevlendirecek, öğrencilere burs verecek ve istihdam sağlayacak.

Yorumlar (0)