TFF harcama limitlerini açıkladı

TFF, 2020-2021 ara transfer ve tescil dönemine ait harcama limitlerini açıkladı. En yüksek limite sahip takım Galatasaray oldu.

SPOR 04.01.2021, 17:58 05.01.2021, 15:33
TFF harcama limitlerini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yarın itibarıyla başlayacak olan ara transfer döneminden hemen önce takımların harcama limitlerini tespit etti. TFF tarafından gerçekleştirilen açıklamada, tüm takımların ara transfer süreci için kullanabilecekleri miktarlar paylaşıldı.

TFF tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Süper Lig ekiplerinin ara transfer tescil dönemine ilişkin olarak belirlenen Takım Harcama Limitleri aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Limitleri geçenler ne kadar ceza alacak?

Kulüplerin, geçen sezon yüzde 30 olan aşma limiti, içinde bulunduğumuz sezon için yüzde 15'e kadar geriledi.

Belirlenen limitlerin geçilmesi halinde gelecek olan cezalar şu şekilde:

Yüzde 5'e kadar aşıldığında ihtar.

Yüzde 6-10 arası aşıldığında kadro sınırlaması.

Yüzde 11-15 arası aşıldığında transfer yasağı.

Yüzde16-20 arası aşıldığında 1 puan silme cezası. Söz konusu cezaya ek olarak; kadro sınırlaması, para cezası, transfer yasağı cezalarından bir ya da birkaç tanesi uygulanır.

Yüzde 21-25 arası aşıldığında 2 puan silme cezası. Söz konusu cezaya ek olarak; kadro sınırlaması, para cezası, transfer yasağı cezalarından bir ya da birkaç tanesi uygulanır.

Yüzde 26 ve üzerinde olduğu durumunda 3 puan silme cezası. Söz konusu cezaya ek olarak; kadro sınırlaması, para cezası, transfer yasağı cezalarından bir ya da birkaç tanesi uygulanır.

Yorumlar (0)