TFF, en büyük kuralını merhum futbolcu Ahmet Çalık için bozdu 

TFF, tam bir hafta önce trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor futbolcusu ve milli oyuncu Ahmet Çalık’ın isminin 2021-2022 Süper Lig sezonuna verildiğini açıkladı. 

SPOR 18.01.2022, 14:44 04.03.2022, 11:16
TFF, en büyük kuralını merhum futbolcu Ahmet Çalık için bozdu 

11 Ocak 2022 Salı günü Konya’dan Ankara’ya nikah günü almak için gelirken trafik kazası geçiren Konyaspor’un ve milli takımın sevilen oyuncularından Ahmet Çalık, gözyaşları içinde uğurlanmıştı. Ahmet Çalık’ın vefatı, spor camiasını yasa boğmuş ve renk-ırk ayrımı olmaksızın pek çok sporcu mesaj yayınlamıştı. Mesajların en büyüğü ise bugün, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan geldi. Federasyon, Çalık’ın isminin Süper Lig tarihinde ebediyen devam ettirilmesine karar verdi. 



2021-2022 sezonuna Çalık’ın ismi verildi 

Türkiye Futbol Federasyonu, Ahmet Çalık’ın isminin sezona verilmesi hakkında şu mesajı yayınladı: “Spor Toto Süper Lig’inin Türk futboluna katkı sağlayan futbolcular adına oynanması sistemi bilindiği üzere 2019-2020 sezonunda kaldırılmıştı. Ancak geçtiğimiz salı günü elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz sporcumuz Ahmet Çalık’ın isminin bu sezona verilmesine karar verilmiştir. Ahmet Çalık efendiliği, centilmenliği, örnek kişiliği ve duruşuyla herkesin takdirini kazanmış milli futbolcularımızdandır. 76 kez ay yıldızlı forma giyerek uluslararası camiada ülkemizi temsil eden Ahmet Çalık’a bir kez daha Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. Futbol camiasının başı sağ olsun.” 

Yorumlar (0)