TFF duyurdu! Lig ertelenmeyecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş ile görüşmelerin devam ettiğini ve Süper Lig'in ertelenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

SPOR 02.08.2019, 14:29 02.08.2019, 17:13
TFF duyurdu! Lig ertelenmeyecek

Kulüpler Birliği Vakfının Maslak’taki merkezinde yayıncı kuruluşun taleplerine ilişkin bir toplantı yapıldı. Toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ile Süper Lig’de bulunan kulüplerin temsilcileri katılım gösterdi. 

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Orman, TFF’ye Kulüpler Birliği adına yayıncı kuruluş ile görüşmesi için yetki verdiklerini ve sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandıklarını kaydetti. 

"Liglerin ertelenmesi söz konusu olmayacak"

Kulüpler Birliği’nin üyeleriyle birlikte yayıncı kuruluşun isteklerine ilişkin son durumun şartlarını görüştüklerini belirten Özdemir, "Bu konuyla ilgili kulüplerimizin desteğiyle yayıncı kuruluş ile son görüşmeleri yaparak en kısa zamanda nasıl bir anlaşmaya vardığımızı açıklayacağız. Biz son bir defa yayıncı kuruluş ile görüşeceğiz. Liglerin ertelenmesiyle ilgili bir durum söz konusu olmayacak. Ümit ediyorum ki mevcut kuruluş ile devam edeceğiz. En kısa zamanda kamuoyuna açıklamamızı yapacağız. Herkes olumlu yaklaşıyor meseleye. Bu Türkiye’mizin, kulüplerimizin ve Türk futbolunun meselesi. Çözüm hazır. En kısa zamanda uygulamaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

"Kulüplerimize ödemelerin yapılmasını sağlayacağız"

Özdemir, yayıncı kuruluşun kulüplere yapması gereken ödemelerde herhangi bir sorunun bulunmadığına da dikkat çekerek, "Biz yola çıkarken Kulüpler Birliği ile toplantılar yaparak bir noktaya geldik. Herhangi bir sorunumuz yok, bu sene de hedefe varmak üzere çalışıyoruz. Ödemelerde bir sorun gözükmemektedir. En kısa sürede kulüplerimize ödemelerin yapılmasını sağlayacağız." diye konuştu. 

Son olarak yayıncı kuruluş ile TFF’nin arasında bir sözleşmenin olduğunu anımsatan Özdemir, "Biz kulüpler adına o sözleşmeyi yaptık. Bütün şartları değerlendirerek kulüplerin, TFF’nin, yayıncı kuruluşunun ekonomik durumunu değerlendirerek objektif bir yol bulduk ve kulüplere sunduk." dedi.

Yorumlar (0)