TFF'den son dakika "22 takım" açıklaması!

Bazı takımların Süper Lig'e yükselme talebi ile ilgili açıklama yapan TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), bu taleplere karşılık olarak 2020/21 sezonunun 21 takımla oynanacağını ilan etti.

SPOR 02.08.2020, 16:55
TFF'den son dakika "22 takım" açıklaması!

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), Adana Demirspor başta olmak üzere bazı kulüplerin Süper Lig'e yükselme talebi sonrası resmî sitesinden yazılı açıklama yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun 29 Temmuz 2020 tarihinde aldığı Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşmenin olmayacağı ile ilgili kararının ardından, son zamanlarda konunun çeşitli tartışma ve yorumlara sebep olması üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğduğu belirtilen yazılı açıklamada, özellikle Süper Lig'de takım sayısının artırılması konusunda bazı kulüplerin, yöneticilerin ve bir çok kesimin çeşitli görüşler ortaya attığı hatırlatıldı.

Süper Lig'e çıkan son takımın TFF 1. Lig Play-Off Finali'nde penaltılar sonucunda, Fatih Karagümrük takımı olduğu hatırlatılan açıklamada, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın, finalin kaybedilmesi sonrasında Fatih Karagümrük'ü tebrik ederek, sonucu kabul ettikleri yönünde değerlendirmede bulunmasına karşın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın sosyal medyadan Süper Lig'in 22 takımla oynanması ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e alınması yönünde "ilgili yerlerle görüştüğü" şeklinde maksadını aşan sözler sarf ettiği kaydedildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a tepki gösterilen açıklamada, bu tarz söylemlerin kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açtığı, aynı zamanda Türk futboluna zarar verdiği vurgulandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasında, Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak talebini değerlendiren TFF Yönetim Kurulunun Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına karar verdiğinin altı çizildi.

Yorumlar (1)
Tamer Şahin 4 yıl önce
Ben bir A.DEMİR SPOR lu olarak süper lige çıkarilmasindan yanayım çünkü süper lig 21 takim olmaz tşk ederim