TFF'den Rusya ve Ukrayna kararı

TFF'nin aldığı karar doğrultusunda, kulüpler, Rusya ve Ukrayna'daki yabancı oyuncuları 7 Nisan tarihine dek transfer edebilecek.

SPOR 23.03.2022, 00:45 23.03.2022, 11:41
TFF'den Rusya ve Ukrayna kararı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), FIFA'nın Ukrayna'daki savaş sebebiyle Rusya ile Ukrayna futbol federasyonlarına bağlı olan kulüplerde tescilli antrenör ve oyuncular hakkında aldığı karar doğrultusunda 'Profesyonel Oyuncuların Transferleri ve Statüsü Talimatı'nda değişikliğe gitti.

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu talimata ilave edilen geçici maddeyle birlikte kulüpler, Rusya ile Ukrayna futbol federasyonlarına bağlı olan kulüplerde yabancı uyruklu statüde bulunan oyunculardan maksimum ikisiyle 2021-22 sezon sonuna dek imzalayacakları mukaveleleri 7 Nisan tarihine değin tescil ettirebilecek. Bu çerçevede yeni futbolcu tescil ettiren kulüplerin A takım oyuncu listelerini bu futbolcular açısından en geç 8 Nisan'a dek ve tescili takip eden ilk resmi maçlardan 24 saat evvel revize etmelerine olanak sağlanacak.

Antrenörler de unutulmadı

Takımlar, Ukrayna Futbol Federasyonu'na bağlı olan kulüplerde tescilli diğer oyunculardan (futsal, kadın, amatör), maksimum ikisini 2021-22 sezon sonuna dek geçerli olmak kaydıyla 7 Nisan tarihine kadar tescil ettirebilecek.

Öte yandan Süper Lig takımları, TFF'nin ilgili düzenleme ve talimatlarına riayet etmek şartıyla Rusya ve Ukrayna futbol federasyonlarına bağlı olan kulüplerde yabancı uyruklu statüde olan ve sözleşmesi askıda bulunan antrenörler ile 2021-22 sezon sonuna dek geçerli olmak kaydıyla sözleşmeye imza atabilecek.

Yorumlar (0)