TFF'den önemli karar: Bugünden itibaren...

Türkiye Futbol Federasyonu, bugünden itibaren PFDK ve Tahkim Kurulu'nda ceza çıkmayan açıklamalara Etik Kurulu Talimatlarıyla işlem yapılacağını açıkladı.

SPOR 18.02.2020, 21:20
TFF'den önemli karar: Bugünden itibaren...

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bugünden itibaren kulüpler, yöneticileri ve mensuplarının basın ve yayın organları ile sosyal medyada yaptıkları bir kısım açıklamalar hakkında PFDK ve Tahkim Kurulu'nda ceza çıkmaması halinde Etik Kurulu Talimatları kapsamında işlem yapılacağı açıklandı.

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

Bugüne kadar kulüplerimiz ile yöneticileri ve mensuplarının basın ve yayın organları ile sosyal medyada yaptıkları bir kısım açıklamalar hakkında sportmenliğe aykırı açıklama nedeniyle disiplin sevk işlemleri yapılmışsa da, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu veya Tahkim Kurulu tarafından ihlal unsuru oluşmadığı yönünde değerlendirme yapılmıştır.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun karar ve içtihatları doğrultusunda Futbol Disiplin Talimatı kapsamında disiplin ihlali olarak değerlendirilmeyen ve bu bilgilendirmemizden sonra yapılacak benzeri açıklamalar hakkında, Etik Kurulu Talimatı kapsamında işlem yapılabilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu

Yorumlar (0)