TFF'den 'hakem' açıklaması

TFF, hakemleri hedef alan eleştirilerin üzülerek ve dikkatli bir şekilde izlendiğini açıkladı.

SPOR 18.10.2021, 19:05
TFF'den 'hakem' açıklaması

TFF'nin resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "Federasyon olarak futbolun en önde gelen unsurlarından biri olan hakemlerimiz ile ilgili, sezon başlangıcından bu yana futbol ailesince yapılan yorumları ve özellikle de kulüp yöneticilerimiz düzeyinde kamuoyuna aktarılan eleştirileri üzülerek ve dikkatli bir şekilde izlemekteyiz." denildi.

"Hakemlerimiz kendilerini UEFA ve FIFA'ya kanıtlamıştır"

TFF'nin hakemlerin çok daha iyi olmaları ve en üst klasmana gelmeleri için bütün olanakları seferber ettiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede bir süre evvel, Kulüpler Birliği ile TFF arasında, hakemleri koruyacak ve katkı sunacak ortak faaliyetleri kararlaştırmak üzere hazırlıklar sürmektedir. Hakemlik mesleği, futbolumuz için oldukça önemlidir. Kurumları koruyor olmak hepimizin görevidir ve eleştirirken de çok dikkatli olmak gerekiyor. Halihazırda Türk hakemliği değerini, özellikle de son senelerde uluslararası platformlarda, UEFA ve FIFA nezdinde en fazla sayıda hakemle en çok sayıda müsabaka alarak ortaya koymuş ve Avrupa'da önemli bir yer elde edilmiştir."

"Türkiye'ye zarar veriyor"

"Hakemlerimizin problemleri olabilir, tüm bunlara çözüm aranabilir fakat onların saygınlığının korunabilmesi ve söylemlerde çok daha dikkatli olunması elzemdir." ifadeleriyle süren açıklama, "Şu çok net bir şekilde bilinmelidir ki hakemlerimiz üzerinde meydana getirilmeye çalışılan baskı kitlesel linç olayına dönüşmekte, bundan da en çok zararı dünya kamuoyunda Türk futbolu ve Türkiye görmektedir. Kulüplerimizden isteğimiz, sağduyulu yorumlarda bulunmaları, hakem çalıştayımızda gerekli olan tavsiyelerini sunmaları ve derhal yeşil sahaya dönmeleridir. Bütün paydaşların hakemlerimizin değerini yükseltecek gayret içinde olacağına inanıyoruz." diye tamamlandı.

Yorumlar (1)
Yasin çayır 3 yıl önce
O yüzden türk futbolu çöp oldu sizin beyinsiz çok bilmiş bildiğini zannettiğiz düşünce özgürlüğü varken ne sizden nede kendini bişey zanneden hakemler Allah belanızı versin inşAllah