TFF'den, Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan'a kötü haber

Galatasaray ve Çaykur Rizespor arasında süren usulsüz transfer davası nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu, Oğulcan Çağlayan’a lisans vermedi ve lisansı çıkmayan Oğulcan Çağlayan’ın UEFA listesinde yer almayacağı ve PSV ile oynanacak maçta forma giyemeyeceği belirtildi.

SPOR 16.07.2021, 16:49 17.07.2021, 13:10
TFF'den, Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan'a kötü haber

Galatasaray'ın geçen sezon başında Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği Oğulcan Çağlayan'ın transferi ile ilgili dava sürerken, Oğulcan Çağlayan ve Galatasaray’a kötü haber geldi.

TFF, Oğulcan’a lisans vermedi

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında devam eden davada TFF, Galatasaraylı futbolcu Oğulcan Çağlayan’a lisans vermedi. Lisans alamayan Oğulcan Çağlayan, Galatasaray'ın 21 Temmuz Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda karşılaşacağı PSV müsabakasında forma giyemeyecek. Galatasaray’ın UEFA'ya yolladığı listede yeni transferler Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara ve Barış Alper Yılmaz bulunurken Oğulcan Çağlayan'ın ismi ise yer almıyor.

Rize’nin talebi kabul edildi

TFF'nin Oğulcan Çağlayan’ın lisansını çıkarmama nedeni ise Rizespor'un usulsüz transfer nedeniyle yaptığı başvuruydu. Rizespor'un başvurusundan sonra TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Galatasaray'ın Rizespor'a 1 milyon 200 bin Euro ödemesine karar verirken, Galatasaray ise bu kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımıştı. Rize temsilcisi son olarak TFF'ye, Oğulcan’ın lisansının vize edilmemesini ve  Galatasaray'a transfer yasağı verilmesini talep etmişti. TFF, Rizespor’un Oğulcan ile ilgili talebini uygun gördü ve, Oğulcan Çağlayan'ın lisansını çıkarmadı.

Yorumlar (0)