TFF'den Etik Kurulu'na dair açıklama

Etik Kurulu Talimatı 12.maddesinde yapılan değişikliğe dair Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) açıklama geldi.

SPOR 06.03.2020, 12:37
TFF'den Etik Kurulu'na dair açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Etik Kurulu Talimatı'nın 12. maddesinde yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulundu.

12.maddedeki değişiklikle Futbol Disiplin Talimatı çerçevesinde değerlendirilmeyen olaylar, basın ve yayın organları ile sosyal medyada etik davranış ilkelerine aykırı beyan ve açıklamalarda bulunan futbol camiasındaki kişilerin, disiplin müfettişleri tarafından Etik Kuruluna sevk edileceği belirtildi.

TFF internet sitesinden, bu madde kapsamında yapılan sevkler hakkında  kamuoyunun bilgilendirileceği, Etik Kurulu tarafından ilgilisine üç gün içerisinde cevaplandırılmak üzere savunma istem yazısının gönderileceği ifade edilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Kurul tarafından ihlalin gerçekleşmesine karar verilmesi halinde; ihlalin niteliğine göre uyarma, kınama, huzurda kınama, yazılı ya da görsel medya aracılığı ile kınama veya ihlalin toplumdaki olumsuz etkilerini gidermeye yönelik olarak kişinin konferans vermesi veya sporcularla ilgili organizasyonlara katılması gibi sportif ve eğitici yaptırımlar uygulanabilecektir. Taraflar, kurul kararının kendilerine bildirilmesinden itibaren 7 gün içinde Tahkim Kurulu nezdinde itiraz edebilir. Süresi içinde itiraz edilmemesi veya itirazın reddedilmesi halinde karar kesinleşir. Kararlar kesinleştikten sonra TFF'nin internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır."

Beşiktaş dün 12. madde de yapılan değişikliğe itiraz etmiş, itiraz TFF Tahkim Kurulu tarafından reddedilmişti.

Yorumlar (0)