TFF'den 'deplasman yasağı' ve 'Rezerv Lig' kararı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Yönetim Kurulu, yeni sezonda Süper Lig'de deplasman yasağının kaldırılması ve Rezerv Lig oluşturulması yönünde karar aldı.

SPOR 30.06.2022, 01:29 01.07.2022, 08:35
TFF'den 'deplasman yasağı' ve 'Rezerv Lig' kararı

Federasyon tarafından gerçekleştirilen açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun, Başkan Mehmet Büyükekşi'nin de katılımıyla Riva'da bir toplantı yaptığı aktarıldı.

Rezerv Lig kuruluyor

Gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde 2022-23 futbol sezonunda Rezerv Lig oluşturulmasına yönelik karar verildiği kaydedilerek, şöyle denildi:

"Rezerv Lig maçları, Süper Lig'de mücadele eden 19 takımın katılımıyla, Süper Lig fikstürüne bakılarak ve A takım müsabakaları ile aynı günde oynanacak şekilde gerçekleştirilecektir. Rezerv Lig maçlarında, takımların A takım listesinde yer alan yabancı ve yerli futbolcular (35) forma giyebilecektir. Sezon içinde, kulübün rezerv takımı ile profesyonel A takımı arasında oyuncu geçişi yönünden herhangi bir sınırlama veyahut kısıtlama olmayacaktır."

Deplasman yasağı kalktı

TFF, 2022-23 sezonuyla beraber Süper Lig'deki deplasman seyircisi yasağının uygulamadan kaldırıldığını duyurdu.

Hususa ilişkin olarak, "Ev sahibi takımların, misafir kulübün yazılı onayı ve ilgili güvenlik kurullarının kararıyla en çok yüzde 10 olan konuk takım seyirci kapasitesi, yüzde 30'a yükseltilmiştir. Ev sahibi takımların, stat oturma kapasitesinin minimum yüzde 5'i kadar konuk takım seyircileri için koltuk ayırma mecburiyeti devam edecektir. Buna ek olarak, iki takımın anlaşması ve güvenlik kurullarının uygun görmesi durumunda, konuk takım tribünleri, ev sahibi takımlarca kullanılabilecektir." denildi.

Yorumlar (0)