TFF'de seçim tarihi açıklandı! Gündemde 4 isim var

Türk futbolunun 1 numaralı ismi konumunda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in istifa kararı alması, spor camiasında adeta deprem etkisi yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada başkanlık seçimlerinin 16 Haziran'da gerçekleştirileceği duyuruldu. Özdemir’in sürpriz kararının ardından gözler seçim sürecine ve aday olacak isimlere çevrildi. 

SPOR 05.04.2022, 14:08 05.04.2022, 14:45
TFF'de seçim tarihi açıklandı! Gündemde 4 isim var

Çalkantılı geçen yayın ihalesi süreci ve pek çok üst düzey hakemin görevden uzaklaştırılmasıyla kaotik bir dönem yaşayan Türk futbolunda, Başkan Nihat Özdemir’in istifa kararı alması yeni soru işaretlerini de beraberinde getirdi. 

2019 yılından bu yana başkanlık görevini yürütüyordu

Başkan Özdemir’in aldığı karar spor medyasında tartışılmaya devam ederken, bir yandan da 16 Haziran'a kadar sürecek olan seçim süreci ve ortaya çıkacak adayların isimleri merak konusu oldu. 2019 yılının Haziran ayında görevine başlayan Özdemir, yabancı oyuncu sınırlamasından A Milli Takım ile ilgili alınan kararlara kadar pek çok konuda sert eleştirilere maruz kaldı. 


 

Hakemlerin görevden uzaklaştırılması, gündemin ilk maddesi oldu

Özdemir döneminde alınan en dikkat çekici kararlardan biri ise, aralarında dünyaca ünlü hakem Cüneyt Çakır’ın da bulunduğu birçok tecrübeli hakemin görevden uzaklaştırılması oldu. Alınan kararın maçlar oynanırken ve sezon devam ederken hayata geçirilmiş olması kamuoyu çoğunluğunun büyük tepkisini çekti. Yaşanan bu sürpriz gelişme üzerine bazı Süper Lig kulüpleri bu sezonun tescil edilmemesi gerektiği yönünde dahi görüşlerini dile getirdiler. 

İlk istifa TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan’dan geldi

Peş peşe yaşanan sıcak gelişmelerin ardından 6 gün önce TFF’den ilk istifa haberi geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, MHK tarafından alınan bu kararın Tahkim Kurulu tarafından reddedilmesi üzerine görevinden ayrıldığını duyurdu.

İstifasını sunan bir diğer isim Uilenberg oldu

Yaşanan bu krize tepki gösteren bir diğer isim ise MHK eğitim danışmanı olarak TFF bünyesinde görev yapan Jaap Uilenberg oldu. Yaşananları ‘kabul edilemez’ olarak yorumlayan Uilenberg, “8 Mart tarihinde hayata geçirilen bu karar Türk hakemliğinin kara sayfasıdır” ifadeleriyle görevinden istifa etti.   

Yayın ihale sürecinde çözüm bulunamadı

Hakem dünyasında yaşanan bu krizin yanı sıra yayın ihalesi süreci de Başkan Özdemir ye yönetimi açısından zorlu geçti. Uzun süredir devam eden görüşmelere rağmen herhangi bir sonuç alınamaması kulüpleri de sıkıntıya soktu. Bu konuda TFF ve Kulüpler Birliği çeşitli fikir ayrılıkları yaşarken, sorunlar ise çözümsüz kaldı. 

Başkan Özdemir, başkanlara istifa kararını toplantı sırasında iletti

Önceki gün yayın ihalesi konu başlığı ile gerçekleştirilen toplantıda başkanlarla bir araya gelen TFF Başkanı Özdemir, istifa kararını kendileriyle paylaştı. Spor camiasında gündemin ilk maddesi haline gelen bu istifa kararının ardından seçim süreci de konuşulmaya başladı. 

Sıkça konuşulan 4 aday var

Seçimlerde aday olarak ön plana çıkması beklenen 4 isim ise şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı. 16 Haziran'da gerçekleşecek olan tarihi seçimler öncesi konuşulan 4 isim şu şekilde ön plana çıkıyor…

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi

Yorumlar (0)