TFF'de fikir ayrılığına rağmen yüzde 10 artış kararı alındı!

TFF yönetimi fikir ayrılığına rağmen yüzde 10 artış kararı aldı. Sıkıntılı bir toplantıdan sonra 'Kulüplerin Harcama Limitleri'nde kabul edilebilir sapma tutarı yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseltildiği açıklandı.

SPOR 13.12.2019, 13:42
TFF'de fikir ayrılığına rağmen yüzde 10 artış kararı alındı!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda değişiklik yapılarak, 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseltilmesi büyük tepkilere neden oldu. Sezon başında açıklanan limit aşım oranına göre tüm planlarını yapan, transfer çalışmalarını sürdüren kulüpler bu durumda haksızlığa uğradıklarını ifade ederken, bütçesini talimata göre uyarlayamayan kulüpler ise verilen bu taviz ile iflasa doğru sürükleniyor yorumları geldi.

TFF içinde karara itiraz edenler oldu

DHA'da yer alan habere göre; Bu konuda TFF Yönetim Kurulu'nun 9 Aralık tarihinde yaptığı toplantıda almış olduğu Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın "Kulüplerin Takım Harcama Limitleri" kararı esnasında toplantıda gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Sıkıntılı bir toplantının yaşandığı ve yüzde 10'luk artışa karşı çıkanların olduğu aktarıldı. Artışı istemeyen yöneticiler "Bu durum kulüplerin finansal yapısını daha da zedeler, kulüpleri iflasa sürekler" derken, yöneticilerden birinin "Talimata uymayanlara puan silme hatta küme düşürme cezası verecektik, şimdi bu durum güvensizlik ortamı oluşturacak" çıkışında bulundu. Artışı onaylayanlar ise kulüplere bir şans daha verilmesini talep etti. Ancak oy birliği sağlanmayıp fikir ayrılığına rağmen böyle bir kararın alınması TFF yönetiminde çatlaklara neden oldu.

Trabzonspor itiraz etti

Trabzonspor Kulübü, (TFF) Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda değişiklik yaparak 2019-20 sezonu için kulüplerin harcama limitlerindeki kabul edilebilir sapma tutarını yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseltmesi kararından sonra Tahkim Kurulu'na başvuru yaptı. Bu kurala aylar öncesinden uyan kulüplerin başında yer alan bordo-mavili kulüp, yapılan değişikliğe 'adaletsiz bir ortam oluştuğu' nedeniyle itiraz ederek "Bu kabul edilemez bir haksızlık" açıklamasında bulundu.

Beşiktaş: Herhangi bir talebimiz olmadı

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun 28.11.2019 tarihli yazısı ile Kulübümüzün 2019/2020 sezonu için geçerli olan Takım Harcama Limiti için kabul edilebilir sapma oranı olan 30%'u aştığı bildirilmiş ve limiti aşan kulüpler için yeni oyuncu tescili yapılamayacağı belirtilerek, aşım durumunda uygulanacak müeyyideler tarafımıza tekrar hatırlatılmış olup, bu hususların karşılıklı görüşüleceği bir toplantı planlanmıştır. TFF Kulüp Lisans Kurulu ile 6 Aralık 2019 günü gerçekleştirilen toplantıda Beşiktaş JK Derneği ve Şirketler Grubu Genel Müdürümüz Seçil Aygül tarafından Takım Harcama Limiti hesaplama yöntemine ilişkin ortak mutabakat sağlamak adına teknik aksaklıklar ve uygulama problemleri dile getirilmiştir. Söz konusu teknik aksaklıkların ortadan kaldırılması halinde Kulübümüzün Takım Harcama Limitine uyum konusunda herhangi bir ihlal durumu yaşamamakta olduğu tarafımızca Kurul'a belirtilmiştir. Söz konusu toplantıda 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının %30'dan, %40'a çıkartılması yönünde bizatihi bir talebimiz söz konusu olmamıştır. Kulübümüz mali durumuna uygun olarak faaliyetlerini planlamak ve sürdürmek konusundaki kararlılığını tavizsiz şekilde devam ettirecektir" 

Çaykur Rizespor basın sözcüsü Çakır: Çaykur Rizespor için değişen bir şey olmayacak

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, kulüplerin harcama limitlerinin artırılması hakkında, "Çaykur Rizespor için değişen bir şey olmayacak. Çünkü biz, sezon başında belirlediğimiz bütçeye bağlı kalacağız. Yapılan değişikliğin Türk futboluna hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
 

Yorumlar (0)