TFF Başkanı Özdemir: Yabancı oyuncu sınırlaması gelecek!

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yabancı oyuncu sınırlaması getireceklerini söyledi. Özdemir, "Türk futbolunun gelişimi için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

SPOR 30.10.2019, 21:11
TFF Başkanı Özdemir: Yabancı oyuncu sınırlaması gelecek!

Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ekim ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir'in çok güzel bir şehir olduğunu ve hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

İzmir'de birçok projeye imza attıklarını belirten Özdemir, zamanında İzmir Limanı ihalesine girdiklerini ancak kazanamadıklarını ifade etti. Özdemir, futbolun insanların hayatında tutku haline geldiğini, Türk futbolunun marka değerinin artırılması gerektiğini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını aktardı.

"Bu sayıyı düşürmeyi planlıyoruz"

Türk futbolunda yabancı oyuncu sınırlaması hakkında bir soruya Özdemir, Süper Lig'de bazı takımların 11 yabancı oyuncuyla maça çıktığını anımsatarak, "Plan program dahilinde bu sayıyı düşürmeyi planlıyoruz. Ama bunu bir günde değil, belli program içinde yapacağız. Bunu Kulüpler Birliği ile beraber yürütmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nın başarısını yabancı oyuncu kuralına bağlayanların olduğuna değinen Özdemir, "Bu konuda ön yargılı değiliz. Bu konu üzerinde uzun süre tartışarak, Türk futbolu için, Türk futbolunun gelişimi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Altyapılara gerekli bütçeleri sağlayamıyoruz." dedi.

"Türkiye, futbola 2 milyar dolar harcama yapıyor"

Özdemir, Türkiye'nin futbola 2 milyar dolar civarında harcama yaptığını belirten Nihat Özdemir, bu rakamı 4-5 milyar dolar seviyesine çekmek istediklerini kaydederek, "Ana hedefimiz bu. Futboldaki en büyük gelir kalemlerine göz attığımız zaman, bütün dünyada en önemli futboldaki gelirin yayın gelirleri olduğunu biliyoruz. Diğeri, tribündeki gelirler, futbolcu satışları, sponsor ve reklam gelirleri. Ana hedefimiz bizim ne yapıp ne edip Türkiye'nin marka değerini arttırırken, 4-5 milyar hedeflediğimiz futbol rakamını yakalamak." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)