TFF Başkanı Özdemir: 12 takım sezonu tamamlamak istiyor!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 12 Haziran günü başlatılması planlanan Süper Lig'in geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Süper Lig'de mücadele eden 11-12 kulüp lige başlamak ve sezonu tamamlamak istiyor." dedi. 

SPOR 16.05.2020, 10:34
TFF Başkanı Özdemir: 12 takım sezonu tamamlamak istiyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ara verilen Süper Lig'in 12 Haziran'da başlatılması planlanıyor. Fakat kulüplerde vaka sayılarının artmaya başlaması, Süper Lig'in geleceğine ilişkin belirsizliği artırıyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı bir canlı yayında, "Bir yöneticimizin, bir futbolcumuzun sağlığı futboldan daha önemli ve biz de her zaman bu ön planda tutuyoruz. Süper Lig'de mücadele eden 11-12 kulüp lige başlamak ve sezonu tamamlamak istiyor." açıklamasını yaptı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Özdemir'in açıklamaları şu şekilde:

"Ligleri başlatma kararı, kendi başımıza aldığımız bir karar değil. UEFA ile danışarak her zaman kararlar alıyoruz. Biz UEFA'nın bir parçasıyız. UEFA, 'Maçlar oynanırsa, Temmuz'a kadar tamamlayın. Ben de Avrupa Kupalarını Ağustos'ta oynatayım' diyor."

"Temmuz ayında bazı maçları seyircili oynayacağız"

"Sayın Bakanımızın ve kulüplerimizin katıldığı bir görüşme gerçekleştirdik. Genel olarak Haziran'da oynanma fikri vardı. Toplam 7 senaryomuz var. Ligleri Ağustos'ta da oynatabiliriz. Önemli olan koronavirüsün nasıl ilerlediği. Liglerin oynanmasına daha bir ay var. Belki de her şey çok güzel gidecek ve Temmuz ayında bazı maçları seyircili oynayacağız."

"Sağlık Bakanı ile görüş ayrılığı yok aramızda"

"Sağlık Bakanımıza durumu anlattım. 'Başlamak istiyoruz, biz duramayız' dedim. Almanya bugün lig maçlarına başlıyor. Bu bizim için önemli bir rehber. Birçok ülkenin durumu bizden çok çok kötü olmasına rağmen, liglerin başlama tarihini ilan ettiler. Sağlık Bakanımız dedi ki, 'Siz özerk bir kurumsunuz' Biz de kendisine öneri protokolümüzü sunduk, inceledi ve çok beğendi. Sağlık Bakanı ile görüş ayrılığı yok aramızda. Kendisini arayarak akıl alıyoruz."

"Süper Lig'de mücadele eden 11-12 kulüp lige başlamak istiyor"

"Bir yöneticimizin, bir futbolcumuzun sağlığı futboldan daha önemli ve biz de her zaman bu ön planda tutuyoruz. Süper Lig'de mücadele eden 11-12 kulüp lige başlamak ve sezonu tamamlamak istiyor. İptal edilen voleybolda ve basketbolda ise tam tersi bir durum söz konusu, oynamak istemediler."

"Küme düşme potasındaki takımlardan komik açıklamalar geliyor"

"Bizim hedefimiz sağlık şartları içerisinde bu ligi oynatmak. Bütün kulüplerimize sesleniyorum. Şeffaf olun, açık olun, adil olun. Herkes federasyondan kendi çıkarlarına göre karar almasını bekliyor. Böyle bir şey mümkün değil. Adil olun. Küme düşme potasındaki takımlar, 'Küme düşme olmasın basketboldaki gibi' diyor. Bunlar çok komik açıklamalar. Bunları herkes görüyor. TFF her zaman sağlık koşullarını ön planda tutarak en doğru kararı verecektir. Onların açıklamalarından dolayı karar değiştirmeyiz."

Yorumlar (0)