TFF, “Avrupa Süper Ligi’ne hayır!” dedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada gerçekleştirilmesi ön görülen Avrupa Süper Ligi’nin hiçbir şart altında kabul edilemez bir proje olduğu ifade edildi.

SPOR 19.04.2021, 16:35 19.04.2021, 18:24
TFF, “Avrupa Süper Ligi’ne hayır!” dedi

Avrupa Süper Ligi organizasyonunun kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan açıklamada TFF’nin UEFA ve FIA başta olmak üzere tüm sporla iç içe tüm paydaşların yanında yer alacağı kaydedildi.

“Bu kabul edilemez bir organizasyon teşebbüsüdür”

Avrupa’daki bazı kulüpler tarafından ilan edine projeye ilişkin açıklamada bulunan TFF, gelişmelerin endişe ile takip edildiğini ve bu konuda atılacak hiçbir anlamsız teşebbüsün kabul edilemeyeceğini bildirdi.

TFF’nin söz konusu organizasyona ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Türkiye Futbol Federasyonu olarak, başta futbolun çatı kurumları olarak gördüğümüz UEFA ve FIFA sporla iç içe olan herkesin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Bu çerçevede, UEFA Yönetim Kurulu'na ve Başkanı Aleksander Ceferin’e inanıyoruz, alınacak olan kararı ise destekliyoruz. Burada önemli olan, bireysellikten öte beraberliğimizi sağlayacak kararlara imza atabilmektir. Biz kendilerini bu yanlış organizasyon kararından dönmeye davet ediyoruz. Sadece bireysel çıkarları düşünen bu organizasyona karşı duran Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'na da sergiledikleri dik duruş için Türk futbolu adına teşekkürlerimizi iletiyoruz."

Yorumlar (0)