TFF açıkladı: Olaylı maça dev fatura

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Spor Toto 1'inci Lig'in 15'inci haftasında yarıda kalan derbi karşılaşmasında yaşanan olaylar sebebiyle Göztepe'ye dört, Altay'a ise altı maç için seyircisiz oynama cezası verdi.

SPOR 01.12.2022, 18:50
TFF açıkladı: Olaylı maça dev fatura

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklamaya doğrultusunda PFDK, black chat lines, iki takım taraftarının yol açtığı olaylar sebebiyle tamamlanamayan Göztepe-Altay derbisine ilişkin sevkleri karara bağladı.

PFDK, Göztepe'ye taraftarlarının yol açtığı saha olayları sebebiyle dört resmi karşılaşmayı kendi evinde taraftarlarından yoksun oynama ve 112 bin TL para cezası verdi. 

Kurul, Altay'a ise taraftarlarının yol açtığı saha olayları sebebiyle altı resmi maçı kendi evinde seyircilerinden yoksun oynama ve 168 bin TL para cezası uyguladı.

PFDK, siyah-beyazlı ekibe ayrıca taraftarının yol açtığı kötü ve çirkin tezahürat sebebiyle 17 bin 500 TL para cezası kesti.

PFDK, Altay ve Göztepe'nin bazı taraftarlarının elektronik bilet çerçevesindeki kartlarını da bloke etti.

Olay

Gürsel Aksel Stadyumu'nda 27 Kasım'daki maçta Altay tribünlerinden Göztepe taraftarlarının olduğu bölüme fişek fırlatılması neticesinde yaralananların olduğuna yönelik bilgi üzerine iki ambulans sahaya giriş yapmış, maç 22'inci dakikada durmuştu. Bu esnada bir Göztepe taraftarının, köşe gönderini de alarak Altay file bekçisi Ozan Evrim Özenç'e vurmasının akabinde maç tatil edilmişti.

Özenç'i yaralayan Mehmet Nihat A., 28 Kasım tarihinde adliyeye getirilmiş, 'kasten katletmeye teşebbüs' ve '6222 sayılı Sporda Düzensizliğin ve Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun'a muhalefet' suçlarından tutuklanmıştı.

Genişletilen tahkikat çerçevesinde tribün olaylarına ilişkin gözaltına alınan 28 şüpheli şahıs adliyeye getirilmiş, 19'u tutuklanmıştı. 

Yorumlar (0)